Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu Zoeken Job XS 078 - 6 111 040

Tips & Advies voor werknemers

Zodat naar het werk gaan voelt als thuiskomen.

People in Place - re-integratie - outplacement - loopbaanontwikkeling

Wij zetten ons met veel enthousiasme in voor iedere werknemer die ondersteuning kan gebruiken bij het vervullen van een baan waarin hij of zij zich gelukkig voelt en succesvol kan zijn. Dus ook voor jou. Wij willen je voorzien van allerhande handige informatie die helpt bij het vinden van de baan waarbij je je weer gelukkig voelt en succesvol kan zijn.

Op deze pagina vind je o.a. relevante links naar externe website (zoals UWV), e-books met tips, informatie over subsidieregelingen voor scholing.

STAP-budget

In 2022 wordt de Subsidieregeling STAP-budget ingevoerd. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPosititie en is een publieke tegemoetkoming voor het financieren van scholing.

Het betreft scholing gericht op:

 • Eigen ontwikkeling
 • Duurzame inzetbaarheid

Ook jij kan gebruik maken van deze subsidieregeling.

Lees meer over het STAP-budget

Volg trainingen om je arbeidsmarktpositie te verbeteren

Er zijn tal van mogelijkheden om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Misschien wil je een training computervaardigheden, omdat je een functieswitch maakt naar een administratieve functie. Of je wilt jezelf verbeteren in het voeren sollicitatiegesprekken. People in Place kan je hierbij helpen. Wij bieden:

Trainingen computervaardigheden
Van het kennis maken met de computer met de training E-users skills tot het onder de knie krijgen van de diverse programma's in Microsoft Office. Wil je hier gebruik van maken, geef dat dan aan bij je persoonlijke coach of neem contact op met ons secretariaat.

Sollicitatietrainingen
Volg je een traject bij People in Place, dan zit een sollicitatietraining afstemd op jouw behoeften daarbij inbegrepen. Onderdelen zijn o.a.:

 • Het maken van een elevator pitch (stel je zelf voor in 1 minuut);
 • Het schrijven van de perfecte sollicitatiebrief;
 • Vacature analyse;
 • Het oefenen van sollicitatiegesprekken.

Maak gebruik van onze sollicitantenbank

Volg je bij ons een loopbaan, outplacement of re-integratietraject, laat je gegevens dan opnemen in onze sollicitantenbank. Door je via verschillende kanalen zichtbaar te maken voor de arbeidsmarkt, verhoog je je kansen op een sollicitatiegesprek.

Waarom kiezen voor Dé Sollicitantenbank?

 • Op Facebook of Instagram heb je misschien al veel volgers, maar op LinkedIn heb je nog geen groot netwerk opgebouwd. Maak gebruik van ons sterke netwerk. Wij zijn partner van CEREO en samen met de andere partners hebben we meer dan 3500 volgers op LinkedIn.
 • Bij ons bestaat er een persoonlijker direct contact dan bij een uitzendbureau. Wij kennen je al.
 • Wij kennen de lokale arbeidsmarkt en veel bedrijven waar we mogelijk een ingang kunnen creëren.
 • Heeft een werkgever interesse , dan loopt het eerste contact via je eigen coach. De coach licht jou verder in en bereidt je voor.
 • Je hebt zelf de regie over de informatie die online wordt gezet;
 • Kans op meer sollicitatiegesprekken, kans op sneller een nieuwe baan;
 • Eenvoudig de link vanuit de databank delen via je eigen Social media netwerk op Facebook of Instagram

Benieuwd hoe de sollicitantenbank er uit ziet? Klik op onderstaande button.

Overzicht sollicitanten

Outplacement bij ontslag? 8 tips om jouw baankansen te vergroten.

We hebben een e-book geschreven met 8 tips om je baankansen te vergroten. Deze is ontwikkeld voor werknemers die te maken hebben met outplacement.

Aanvragen E-book

Een stukje zelfreflectie met het Huis van Werkvermogen

Je bent samen met (je toekomstige) collega's de drijvende kracht van de organisatie. Een goede gezondheid is daarom belangrijk. Op een gezonde manier inzetbaar blijven voor werk, noemen we duurzame inzetbaarheid. Deze wordt medebepaald door het zogenaamde Huis van Werkv­­ermogen. Werkvermogen laat zien in welke mate je fysiek en mentaal in staat bent het huidige werk uit te voeren. Het gaat om de balans tussen werk en de persoonlijke belastbaarheid. Lees hier meer over het huis van werkvermogen en duurzame inzetbaarheid.

Het huis van werkvermogen

De 5 stappen naar nieuw werkgeluk

Waar sta ik, wat kan ik en wat wil ik. Deze vragen staan altijd centraal. Of het nu gaat om loopontwikkeling, re-integratie of outplacement. Onze ervaring is dat dit kan resulteren in verrassend nieuwe inzichten. En vaak is het fijn om een bevestiging te krijgen wat je al dacht. De rode draad om werknemers als jij te kunnen helpen naar nieuw werkgeluk is bijna altijd het zelfde. Alleen de stappen die je daarin moeten ondernemen zijn per persoon verschillend. Eigenlijk wel logisch, want iedereen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, drijfveren en behoeften. Lees meer in ons artikel: "De 5 stappen naar nieuw werkgeluk".

Naar artikel

Informatie vanuit UWV

Ziekte en ontslag kan bij veel werknemers voor onzekerheid zorgen en ook veel vragen oproepen. Op de site van UWV kun je al veel antwoorden vinden op je vragen. Mocht je toch nog meer willen weten rondom je situatie, stel gerust je vragen aan ons.

Website UWV - particulieren

Wil je tips en adviezen ontvangen in je mailbox?

Wil je tips en adviezen rondom je loopbaan van ons blijven ontvangen? Meld je dan aan voor onze mailinglijst. Je hebt altijd de mogelijkheid je hier weer voor af te melden.

Aanmelden nieuwsbrief
Zoeken