Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu Zoeken Job XS 078 - 6 111 040
Kennis & Vaardigheden

STAP-budget

People in Place

Bron: Rijksoverheid

Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen - een Leven lang ontwikkelen, zoals het formeel heet - is niet alleen verstandig, maar ook leuk. Zo leer je bij gedurende je loopbaan en blijf je flexibel op de arbeidsmarkt.

Het kabinet wil daarom dat iedereen de regie over zijn eigen loopbaan en ontwikkeling kan nemen én dat de mogelijkheden daartoe binnen handbereik zijn. En dat gaat gebeuren. Per 2022 wordt de Subsidieregeling STAP-budget ingevoerd. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPosititie en is een publieke tegemoetkoming voor het financieren van scholing.

Het betreft scholing gericht op:

  • Eigen ontwikkeling
  • Duurzame inzetbaarheid


Deze regeling is voor iedereen die:

  • Zich tijdig aanmeldt
  • Ouder van 18 jaar is
  • Een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt

Tot 2025 is er € 200 miljoen beschikbaar, voor zo’n 200.000 tot 300.00 mensen. Vanaf 2025 is er structureel budget. Mensen die aanspraak willen maken, kunnen tot € 1000,- aanvragen


Subsidieregeling STAP-budget vervangt de huidige fiscale aftrek voor scholingsuitgaven.

De planning is dat het budget per 1 maart 2022 kan worden aangevraagd. De eerste opleidingen met financiering van een STAP-budget kunnen starten op 29 maart 2022. Tot die tijd is er voor iedereen die wil investeren in de eigen ontwikkeling nog de mogelijkheid om met behulp van financiering vanuit NL leert door met inzet van scholing een scholingsactiviteit te volgen.

Zoeken