Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Jobcoaching en ADHD: succesvol werken met gespecialiseerde coaching

ADHD beeld

Welkom bij People in Place, waar we samenwerken met de beste specialisten om werknemers te ondersteunen in hun carrière. We stellen je graag voor aan Michael van der Steen, expert jobcoach gespecialiseerd in werknemers met ADHD.

Gedreven jobcoach én ervaringsdeskundige

Michael van der Steen is een gedreven jobcoach met een indrukwekkende achtergrond in Bestuurskunde, behaald aan de Universiteit Leiden, en aanvullende opleidingen in schuldhulpverlening en jobcoaching. Wat Michael uniek maakt, is zijn persoonlijke ervaring met ADHD. Op 32-jarige leeftijd werd bij hem ADHD gediagnosticeerd, wat zijn professionele uitdagingen verklaarde en zijn passie aanwakkerde om anderen te helpen.

Wat is ADHD en Welke uitdagingen brengt het met zich mee op het werk?

ADHD, of Attention Deficit Hyperactivity Disorder, is een neurobiologische ontwikkelingsstoornis die vaak wordt gekenmerkt door concentratieproblemen, impulsiviteit en hyperactiviteit. In een werkcontext kunnen deze kenmerken leiden tot uitdagingen zoals:

  • Concentratieproblemen: moeite hebben om de aandacht vast te houden bij taken.
  • Organisatie- en tijdmanagement: problemen met het plannen en organiseren van werkzaamheden.
  • Overprikkeling: overweldigd raken door sensorische input of veelvuldige afleidingen.
  • Stress en burn-out: hoge niveaus van stress en het risico op burn-out door het constant moeten compenseren voor ADHD-symptomen.
  • Onbegrip op de werkvloer: misverstanden en gebrek aan begrip van collega’s en leidinggevenden.
Michael van der Steen

De rol van een jobcoach bij ADHD op het Werk

Een gespecialiseerde jobcoach zoals Michael van der Steen biedt niet alleen theoretische kennis maar ook praktijkgerichte ondersteuning gebaseerd op persoonlijke ervaring. Jobcoaching voor werknemers met ADHD omvat:

  • Persoonlijke begeleiding: inzicht in de specifieke uitdagingen van de cliënt en het bieden van op maat gemaakte oplossingen.
  • Strategieën voor tijdmanagement en organisatie: het ontwikkelen van praktische vaardigheden om werk efficiënter te beheren.
  • Stressreductie technieken: aanleren van methoden om stress en overprikkeling te verminderen.
  • Werkplek aanpassingen: adviseren over mogelijke aanpassingen in de werkomgeving om productiviteit en welzijn te verbeteren.

Voor werknemers met ADHD op het werk

Als je worstelt met de impact van ADHD op je werkleven, biedt Michael de begeleiding die je nodig hebt om je potentieel te realiseren. Samen met jou ontwikkelt hij strategieën die aansluiten bij jouw unieke behoeften en sterktes, waardoor je je professionele doelen kunt bereiken en een bevredigender werkleven kunt leiden.

Voor werkgevers die werknemers met ADHD ondersteunen

Werkgevers die willen investeren in de talenten van hun werknemers met ADHD kunnen ook bij Michael terecht. Hij helpt bij het creëren van een ondersteunende werkomgeving, het verhogen van de productiviteit en het bevorderen van een positieve werkervaring. Door gerichte coaching kan Michael bijdragen aan het optimaal benutten van de talenten van je team.

Neem Contact Op

Ben je geïnteresseerd in de diensten van Michael van der Steen of wil je meer weten over jobcoaching bij ADHD ? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen stellen we een plan op dat leidt tot groei en voldoening voor zowel werknemers als werkgevers.

Zoeken