Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Jouw jobcoach in Dordrecht

People in Place

Bart van de Ven - Jobcoach

In Nederland werken ruim tien miljoen professionals op de arbeidsmarkt. Meer dan veertigduizend daarvan zijn werkzaam in Dordrecht en dragen bij aan de welvaart van deze bruisende historische stad. Wat veel mensen niet weten, is dat zo’n 10% van de bevolking een beperking heeft.

Het overgrote deel van de mensen met een beperking wil niets liever dan blijven werken. Toch zien we dat deze kwetsbare doelgroep vaak niet de juiste begeleiding krijgt. Of dat ze werk doen dat niet goed past bij hun belastbaarheid. Hierdoor neemt het risico op verzuim en arbeidsongeschiktheid toe. Ook zit het een goede re-integratie in de weg.

Door een jobcoach in Dordrecht in te schakelen, zorg je dat medewerkers met een tijdelijke of blijvende beperking de juiste ondersteuning krijgen. De jobcoach brengt samen met de werknemer in kaart wat hun belastbaarheid is en welk werk daar het beste bij aansluit. Het doel: zorgen dat de werknemer zich thuis voelt op zijn of haar werk.

Wordt een jobcoach door de gemeente Dordrecht vergoed?

De kosten voor een jobcoach worden vergoed door UWV of door de gemeente Dordrecht. Daar zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. De jobcoach moet bijvoorbeeld NOLOC-gecertificeerd zijn en moet tevens aangesloten zijn bij een organisatie die erkend wordt door UWV. Onze organisatie, People in Place, gevestigd aan Vissersdijk Beneden 70 in Dordrecht, is daar een goed voorbeeld van. Onze jobcoaches beschikken over alle eisen die UWV en gemeente stellen om de kosten vergoed te krijgen.

Team People in Place

Onder welke voorwaarden kun je jobcoaching aanvragen?

Wil je jobcoaching inschakelen? Dan gaat People in Place graag met je in gesprek. We leggen je van A tot Z uit hoe dit traject in zijn werk gaat en helpen je met je subsidieaanvraag bij UWV of de gemeente Dordrecht. Let wel op: de medewerker voor wie je jobcoaching aanvraagt, dient op het moment van de aanvraag over werk te beschikken. Daarnaast moet er door UWV zijn vastgesteld dat de werknemer kampt met een structurele functionele beperking (SFB).

3 voorbeelden van jobcoaching in de praktijk

Met jobcoaching help je medewerkers met een beperking om het maximale uit hun werk te halen. De focus ligt tijdens het jobcoachingtraject op het inschatten van de belastbaarheid, het stimuleren van zelfstandigheid en zelfredzaamheid, en het creëren van een werkomgeving die inclusief en toegankelijk is. Hieronder vind je voorbeelden van situaties waarin jobcoaching een nuttig middel is:

1. Nieuwe werknemers met een beperking

Heeft een nieuwe medewerker binnen je organisatie een beperking? Vraag dan via People in Place subsidie aan voor het inschakelen van een jobcoach. Wij helpen je met je subsidieaanvraag bij UWV of gemeente Dordt. Nadat je subsidie krijgt toegewezen, gaat onze gecertificeerde jobcoach met jouw nieuwe werknemer aan de slag om de werkplek optimaal in te richten.

2. Werknemers die terugkeren na (langdurig) verzuim

Re-integreert een werknemer na een periode van ziekte of verzuim? Dan helpt de jobcoach om de arbeidsuren geleidelijk op te bouwen en de werknemer te leren hoe die omgaat met zijn of haar beperkingen op de werkvloer. Het uitgangspunt: kijken naar wat de werknemer wél kan, in plaats van naar wat die niet kan. Denken in mogelijkheden dus. En misschien nog wel belangrijker: stap voor stap te werk gaan, zodat de werknemer niet alsnog overbelast raakt.

3. Aanpassen van de werkplek

Een beperking kan tot gevolg hebben dat de werkplek van de medewerker moet worden aangepast. Dit kan gaan om ergonomische maatregelen of om extra ruimte, omdat iemand bijvoorbeeld in een rolstoel zit. Het kan echter ook gaan om een wijziging in dagelijkse werkzaamheden. Je leest hier meer over op de pagina over jobcarving en jobcreation.

Wat kun je van onze jobcoach in Dordrecht verwachten?

Onze jobcoaches staan klaar om jouw (voormalige) werknemers te begeleiden bij het inschatten van hun belastbaarheid en het creëren van een werkplek en functie die hierbij passen. De jobcoach begeleidt het inwerkproces en werkt vanuit een persoonlijk trainingsprogramma dat erop gericht is om de zelfstandigheid van de werknemer stapsgewijs te vergroten.

De rol van de jobcoach is veelzijdig: hij of zij biedt namelijk niet alleen praktische ondersteuning, maar ook emotionele support. Daarnaast is de jobcoach het eerste aanspreekpunt voor jou als werkgever. De jobcoach informeert je proactief over subsidies en houdt je op de hoogte over de voortgang van het coachingstraject. Ook helpt de jobcoach je begrijpen wat de beperking van de betreffende werknemer voor hen betekent en hoe jij ervoor kan zorgen dat de medewerker zich thuis voelt.

People in Place team

People in Place is jouw jobcoach in Dordrecht

Het doel van People in Place: de juiste mensen op de juiste plek krijgen en hun vitaliteit en werkgeluk vergroten. Ook wanneer ze een tijdelijke of blijvende beperking hebben. Benieuwd wat we voor jouw organisatie in Dordrecht kunnen betekenen? Neem dan via de button contact met ons op of bel ons op 078-6111040.

Disclaimer: Wet- en regelgeving is onderhevig aan veranderingen. Check daarom altijd de website van UWV voor de meest actuele informatie.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken