Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Loopbaanbegeleider

Wat doet een loopbaanbegeleider?

Coaches People in Place

De juiste mensen op de juiste plek. Dat is het motto van onze organisatie. We helpen ook jouw bedrijf graag om dat te bereiken. Een van de manieren waarop we dat doen, is door loopbaanbegeleiding aan te bieden. Op deze pagina lees je wat een loopbaanbegeleider voor jouw bedrijf kan betekenen en welke voordelen je dit oplevert.

Wat doet een loopbaanbegeleider?

Een loopbaanbegeleider helpt je werknemers het beste uit hun carrière te halen. Werknemers krijgen hierdoor inzicht in hun competenties, kwaliteiten en wensen op carrièregebied. Tijdens een traject voor loopbaanbegeleiding staan de volgende vragen centraal:

 • Wat zijn de belangrijkste competenties en kwaliteiten van de werknemer (zakelijk en privé)?
 • Welke verantwoordelijkheden is de werknemer bereid om te dragen?
 • In welk type werkklimaat komt de werknemer het beste tot zijn of haar recht?
 • Welke waarden zijn voor de werknemer van belang?
 • Welke ambities heeft de werknemer voor de toekomst?

Dankzij loopbaancoaching ontdekt de werknemer waar de kansen liggen en hoe hij of zij het werkgeluk kan vergroten. Maar daar eindigt het niet bij. De loopbaanbegeleider kijkt ook naar welke rol jij als werkgever hierin kunt spelen.

Door op deze vragen een antwoord te vinden, weet je zeker dat jouw werknemers op de juiste plek terechtkomen binnen de organisatie. Dit helpt hen om gelukkiger te zijn, meer werkplezier te ervaren en maximale output te leveren. Op de lange termijn levert dit je organisatie veel rendement op. In financiële zin, maar ook op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Wanneer heeft je organisatie baat bij loopbaanbegeleiding?

Elke organisatie heeft baat bij loopbaanbegeleiding. Loopbaanbegeleiding is namelijk niet alleen bedoeld om werknemers te helpen die zich niet goed in hun vel voelen of die een carrière hebben die niet langer bij hen past. Het is ook bedoeld voor werknemers die het goed naar hun zin hebben, maar nóg meer uit hun carrière willen halen.

Door als werkgever loopbaancoaching aan te bieden aan je werknemers, laat je hen zien dat je oprecht geeft om hun ambities en dat je er alles aan doet om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen binnen je bedrijf. De kans op verloop wordt hierdoor kleiner en de duurzame inzetbaarheid wordt vergroot.

Hoewel loopbaanbegeleiding een traject is tussen de loopbaancoach en de werknemer, heb je hier ook als werkgever volop profijt van. Dankzij de inzet van de loopbaanbegeleider maximaliseer je het werkgeluk en de productiviteit van je personeel. Je gaat daardoor toekomstbestendig te werk en krijgt optimaal inzicht in waar de kracht ligt van je werknemers en hoe je die kracht kunt benutten. Ook verklein je de kans dat werknemers ontevreden zijn over hun rol binnen het bedrijf en dat ze elders solliciteren.

Hoe ziet een traject voor loopbaancoaching eruit?

Bij People in Place werkt een team van ervaren loopbaanbegeleiders. Gedurende zes bijeenkomsten gaat de loopbaanbegeleider met jouw werknemer in gesprek over hun wensen, ambities en belastbaarheid. De loopbaanbegeleider maakt daarbij gebruik van vragenlijsten, opdrachten en gesprekken. Deze leiden uiteindelijk tot een concreet en haalbaar stappenplan waarin de werknemer zijn of haar doelen kan verwezenlijken. In dit stappenplan staat wat de werknemer hier zelf in kan betekenen, maar ook wat de rol van jou als werkgever is.

In veel gevallen komen je werknemers dankzij loopbaanbegeleiding op een nog betere plek terecht binnen de organisatie. Maar ook voor werknemers die niet langer in je organisatie passen, is loopbaanbegeleiding prettig. Ze ontdekken hierdoor wat hun belastbaarheid is en in welke sectoren ze elders terechtkunnen. Je helpt zo dus ook vertrekkende werknemers om aan een mooie toekomst te bouwen. Hiermee genereer je ambassadeurschap en toon je goed werkgeverschap

Zo helpt People in Place jouw organisatie verder

Bij People in Place bieden we loopbaanontwikkeling aan voor grote en kleine bedrijven in alle denkbare sectoren. We kijken daarbij samen met jou als werkgever naar de volgende loopbaanvragen:

 • Zit iedereen nog op de juiste plek?
 • Wie moeten bijscholen of ontwikkelen?
 • Wie kan waarheen stromen?
 • Wie lijkt een te hoge werkdruk te ervaren?
 • Past de belastbaarheid van de functie nog bij de werknemer?
 • Hoe zit het met het werkplezier van mijn werknemers?

Aan de hand van deze vragen ontdekken we samen welke ondersteuning jouw organisatie nodig heeft. Voorbeelden daarvan zijn als volgt:

Loopbaancoach nodig? People in Place helpt je verder

Wil je zeker weten dat de juiste mensen op de juiste plek zitten binnen jouw organisatie? En wil je hen helpen om het maximale uit hun carrière te halen? Dan is een traject voor loopbaanbegeleiding een uitstekende keus. People in Place beschikt over ervaren loopbaancoaches en gaat graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Neem dan via onderstaande button contact met ons op of bel ons op telefoonnummer 078-6111040.

Medewerkers People in Place
Zoeken