Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040
Nieuws & Artikelen

Mijn Succesverhaal: Het Belang van Werkervaringsplaatsen

21 november 2023
Renate Vijftigschild - Coach People in Place

Door: Renate Vijftigschild – loopbaancoach en re-integratiecoach

Laat me beginnen met een blij bericht, want een succesverhaal moet gedeeld worden!

Het begeleiden van mensen naar geschikt werk is niet altijd een eenvoudige taak. Vaak moeten we de puzzel leggen van opleidingen, ervaring en de specifieke vereisten van vacatures. Dit wordt nog uitdagender wanneer mensen hun huidige functie niet meer kunnen uitoefenen en alleen kennis en ervaring hebben in hun vakgebied. Het is alsof je vanaf een onbekende plek moet navigeren, zonder duidelijke kaart.

Gelukkig zijn er werkgevers die bereid zijn te investeren in mensen die de juiste instelling en motivatie hebben. Eén van deze werkgevers is Subliminal Bedrijfsvoering, een bedrijf gespecialiseerd in financieel administratieve dienstverlening voor stichtingen en verenigingen.

Een tijdje geleden plaatste ik een oproep op LinkedIn, op zoek naar een werkervaringsplaats voor een cliënt die graag ervaring wilde opdoen in administratieve werkzaamheden. Tot mijn vreugde reageerde Subliminal positief en nodigde mijn cliënt uit voor een gesprek. Er was meteen een klik, en binnen enkele weken was mijn cliënt aan de slag gegaan. Bovendien is de intentie uitgesproken om haar daar te houden, indien beide partijen dat wenselijk vinden!

Twee weken na haar start bij Subliminal belde ik mijn cliënt op. Haar enthousiasme was aanstekelijk, en ze was dolgelukkig met haar nieuwe werkplek! Na anderhalf jaar thuis te hebben gezeten, heeft ze haar arbeidsritme, sociale contacten en een gevoel van nuttigheid weer teruggevonden.

Ik ben oprecht dankbaar voor organisaties zoals Subliminal, die bereid zijn om werkervaringsplaatsen aan te bieden. Dit soort kansen zijn van onschatbare waarde voor werknemers in een re-integratietraject, omdat ze helpen om de kloof naar de arbeidsmarkt te overbruggen.

Tot zover een geslaagd traject. Ik hoop dat ze daar kan blijven. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken, dan heeft mijn cliënt in ieder geval ervaring op mogen doen in administratieve werkzaamheden wat haar kansen in dit vakgebied zullen vergroten om ergens aan de slag te gaan

Dus, als je ook een werkervaringsplaats hebt, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we meer succesverhalen creëren! 😉

Zoeken