Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Coaching in de natuur

Coaching in de natuur

Ontdek coaching in de natuur: een verfrissende aanpak voor werknemers

Als bureau voor loopbaanontwikkeling begrijpen we de evoluerende behoeften van werkende professionals. Daarom zijn we verheugd om onze unieke aanpak van coaching in de natuur aan te bieden op het prachtige Landgoed BuitenLeeft in Delft, in samenwerking met natuurcoach Margriet Knospe.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Waarom natuurcoaching in Delft?

Achter de drukte van de stad Delft schuilt het schilderachtige Landgoed Buitenleeft, opgericht door natuurcoach Margriet Knospe. Onder het label BuitenWerkt helpt zij werknemers om weer sterk in hun werk te worden en hun duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Ook voor jouw werknemers is natuurcoaching van onschatbare waarde. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen:

Ontsnappen aan de waan van de dag

De drukte van het werk kan soms overweldigend zijn. Onze coaching in de natuur biedt een unieke ontsnapping aan de dagelijkse stress. De natuurcoach gaat samen met jouw werknemer de natuur in, op zoek naar rust en ruimte in de omgeving van Landgoed Buitenleeft.

Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor de geestelijke gezondheid. Je kunt beter aarden. Het bouwt veerkracht op en bevordert het algehele welzijn van werknemers. Het helpt bovendien bij het in kaart brengen en het verbeteren van de belastbaarheid van werknemers, zowel fysiek als mentaal.

Verfrissend perspectief

De natuur bezit de kracht om ons denken te verruimen. In de prachtige omgeving van Landgoed BuitenLeeft kunnen werknemers onder begeleiding van een deskundige natuurcoach frisse perspectieven ontdekken en creatieve oplossingen vinden. De omgeving waarin de coaching plaatsvindt, speelt hierin een belangrijke rol.

Veerkracht en Welzijn

Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor de geestelijke gezondheid. Je kunt beter aarden. Het bouwt veerkracht op en bevordert het algehele welzijn van werknemers. Het helpt bovendien bij het in kaart brengen en het verbeteren van de belastbaarheid van werknemers, zowel fysiek als mentaal.

Leestip: 10 voordelen van coaching in de natuur voor werknemers

Voor wie is coaching in de natuur bedoeld?

Trajectbegeleiding door een natuurcoach is geschikt voor iedereen, maar vooral voor werknemers die te veel prikkels of concentratieproblemen ervaren. Dit kan ontstaan na een bepaalde gebeurtenis of trauma, maar kan ook aangeboren zijn.

Denk naast stress aan:

 • AD(H)D
 • Long Covid
 • Tinnitus
 • Angststoornis
 • Autisme spectrum Stoornis (ASS)
 • PTSS
 • PDD-NOS
 • Hoogsensitiviteit (HSP/HSS)
 • Hoogbegaafdheid
 • NAH (Niet aangeboren Hersenletsel)
 • Burn-out

De drie pijlers van onze natuurcoach

Onze natuurcoaching is gestoeld op drie pijlers die werknemers helpen met het vergroten van hun duurzame inzetbaarheid.

1. Natuur

De mens is onlosmakelijk met de natuur verbonden. Toch zien we dat steeds meer mensen in stedelijke omgevingen leven en daardoor te weinig in aanraking komen met de groene wereld om hen heen.

Dankzij natuurcoaching ervaart de werknemer weer de broodnodige verbondenheid met bomen, bossen, bloemen, stilte en frisse lucht. Dit bevordert het natuurlijk herstel, wat ook blijkt uit diverse onderzoeken.

2. Bewegen

Op het landgoed ben je zowel fysiek als mentaal inbeweging. Natuurcoaching heeft in dat opzicht dezelfde voordelen als wandelcoaching. De fysieke en mentale beweging zorgen voor de juiste lichaamsstofjes voor herstel. Het maakt de werknemer actief en energiek. Ook geeft het nieuwe inzichten. Een nieuwe en groene omgeving leidt namelijk tot groei.

3. Gedrag

In deze setting kan de natuurcoach het gedrag van de werknemer goed in kaart brengen en daarop coachen, zodat gewenst nieuw gedrag kan worden aangeleerd. In de natuur is zoiets vaak eenvoudiger te bereiken dan op een spreekuurlocatie of in een werkomgeving.

Reinier van der Hel en Margriet Knospe

Onze werkwijze

Onze natuurcoaches in Delft zijn toegewijd aan het leveren van resultaten voor jou en je team. We begrijpen dat coaching op maat belangrijk is, en daarom stemmen we onze aanpak af op de specifieke doelen en behoeften van je werknemer.

Dat geldt voor persoonlijke coaching, stresspreventie, burn-outtraining, teamcoaching, re-integratie en ook outplacement. Onze coaching in de natuur biedt een verfrissende aanvulling op traditionele benaderingen.

Fases binnen natuurcoaching

Natuurcoaching bestaat grofweg uit zes fases die elke cliënt samen met de natuurcoach doorloopt:

 1. Kennismaken - een warm welkom en kennismaking tussennatuurcoach en cliënt.
 2. Verstillen - waar sta ik en wat wil ik; waar word ik blij van?
 3. (Ont)moeten - welke gedragspatronen zijn, welke zijn helpend en welke niet én welk gedrag moet er juist worden aangeleerd?
 4. Vertrouwen - Als er vertrouwen is, kunnen lastige situaties worden aangepakt. Er ontstaat meer ruimte voor zelfreflectie en het bijsturen van gedrag.
 5. (Her) ontdekken - De werknemer kent haar of zijn kwaliteiten, ontwikkelpunten en ook de valkuilen. Hierdoor krijgt het steeds meer vorm hoe doelen bereikt kunnen worden.
 6. Loslaten - tijd om het oude pad van gedrag los te laten en met nieuw gewenst aangeleerd gedrag aan de slag te gaan.

Linda - volgde een coachtraject in Delft

“Ik had het voorrecht dat mijn werkgever mij de keus gaf een coachtraject in de natuur te volgen. Ik gun deze keuze ook aan andere werknemers. Het heeft mij zóveel gebracht.”

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Positieve resultaten van natuurcoaching

BuitenWerkt behaalt dankzij natuurcoaching al jaren positieve resultaten voor zowel individuele werknemers als organisaties. Werknemers ervaren verbeterd welzijn, verminderde stress en verhoogde motivatie. Ze krijgen handvatten mee om kans op toekomstige uitval te voorkomen. Werkgevers merken op hun beurt vaak een positieve invloed op teamdynamiek, productiviteit en bedrijfscultuur.

Coaching in de natuur: soorten trajecten

Onze natuurcoaches bieden begeleiding bij de volgende trajecten:

1. Burn-out training

Burn-outtraining ter preventie of herstel voor individuele werknemers.

2. Sterk op je werk training

Team uitje 2.0: ontwikkeltraining i.c.m. met teambuilding activiteit naar keuze.

3. Re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten spoor 1, spoor 2 en spoor 3.

4. Outplacementtrajecten

Outplacementtraject met extra aandacht voor baanverliesverwerking en mentaal welzijn.

5. Belastbaarheidsonderzoek

Dit belastbaarheidsonderzoek is een unieke manier om de mentale en/of fysieke belastbaarheid van je werknemer in kaart te brengen.

Kennismakingsworkshop coaching in de natuur

Misschien is deze wijze van coaching je nog onbekend, maar ben je toch nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Wij hebben de perfecte manier om je op laagdrempelige wijze te laten zien wat coaching in de natuur op het Landgoed BuitenLeeft voor (jouw) werknemers kan betekenen.

We hebben een kennismakingsworkshop ontwikkeld speciaal voor HR-professionals, leidinggevenden en bedrijfsartsen.

Aanbieding

Voor slechts 50 euro per persoon geeft Margriet Knospe je een rondleiding op haar landgoed en zet jou (en eventueel ook je vakcollega's) aan het werk.

Je krijgt duidelijke uitleg over hoe ze haar natuurcoaching vormgeeft en welke aspecten van de natuur het mentale en fysieke welzijn vergroten.

Heb je interesse in deze workshop? Meld je dan hieronder aan. Margriet neemt contact met je op voor het maken van een afspraak.

Meld je daarna een traject aan dan krijg je je 50 euro weer terug

Meer weten over People in Place en BuitenLeeft?

Wil je liever (nog) geen workshop, maar wel een kennismakingsafspraak? Dat kan natuurlijk ook. Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen spoedig contact met je op.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken