Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Werken met niet aangeboren hersenletsel

Directie People in Place - wij helpen met re-integratie bij NAH

Vraag om specialistische ondersteuning bij jouw re-integratie

Het kan iedereen overkomen, een ongeluk, ziekte, beroerte of hartaanval waaraan men niet aangeboren hersenletsel overhoudt. Kortweg NAH genoemd. Wij begrijpen dat het een uitdaging is om weer aan het werk te kunnen gaan met niet aangeboren hersenletsel.

Kan ik nog wel terugkeren in mijn huidige functie? Of moet ik op zoek naar een andere baan? Hoe krijg ik de ondersteuning die ik nodig heb? Allemaal vragen waarmee je kunt zitten.

Voor jou is het daarom prettig als je wordt begeleid door een re-integratiebureau dat weet van de hoed en de rand als het gaat om NAH en terugkeren in werk. Zo'n bureau zorgt samen met jouw werkgever, dat het juiste pad wordt bewandeld.

People in Place heeft re-integratiecoaches die expert zijn in re-integratie van mensen met NAH. Wij bieden je ook de mogelijkheid een re-integratietraject in de natuur te volgen op onze buitenlocatie in Delft.

Werken met niet aangeboren hersenletsel

Waarom is een gespecialiseerd re-integratietraject zo belangrijk bij NAH?

NAH heeft ingrijpende gevolgen op alle vlakken van je leven. Je hebt na een mogelijk herstel- en revalidatietraject blijvende beperkingen overgehouden. Bijvoorbeeld op fysiek, cognitief, sociaal-emotioneel of psychisch gebied.

Denken en handelen verloopt vaak trager bij mensen met NAH. Je bent namelijk sneller vermoeid. Je hersenen moeten nu beter hun best doen om te compenseren voor wat is beschadigd.

Veel beperkingen zijn onzichtbaar. Hierdoor ligt overschatting door de buitenwereld (daar hoort jouw werkgever ook bij) of zelfs door jezelf op de loer, met overbelasting als gevolg.

Ook kun je communicatieproblemen ervaren met je omgeving en daarmee ook met jouw collega’s.

Wij begrijpen dus als geen ander dat het een zeer uitdagende situatie is waarin je je bevindt en voor lastige keuzes kan komen te staan in je werksituatie. Om al deze redenen vraagt een re-integratietraject bij werknemers met NAH om deskundige, gespecialiseerde en betrokken begeleiding.

Onze NAH experts richten zich op wat jij wél kunt.

Bij People in Place werken coaches die ruim ervaren zijn in re-integratie van mensen met NAH. Deze re-integratiecoaches richten zich op het onderzoeken en creëren van mogelijkheden, rekening houdend met je belemmeringen.

De re-integratiecoaches hebben ervaring met het zorgvuldig opbouwen van belastbaarheid en het bewaken van de balans. Zo wordt er gekeken naar je werk en werkomgeving in relatie tot je fysieke en mentale mogelijkheden. Maar ze hebben ook oog voor jouw zorgen over je gezondheid, je inkomen, je thuissituatie en je toekomst

Ook weten zij wat precies nodig is om weer aan het werk te kunnen op een plek waar jij weer tot je recht komt. Dit re-integratietraject is altijd maatwerk en altijd in samenwerking met jou en je werkgever.

Onze re-integratiecoaches werken hierin niet alleen. Zij werken graag samen met andere betrokkenen. Dit kunnen naasten zijn of professionals, zoals arbeidsdeskundige, bedrijfsarts en behandelaar. Uiteraard alleen met toestemming van de jou en je werkgever.

“Samen willen we zorgen dat je weer een werkplek hebt, waar je je thuis kunt voelen.”

Wet- en regelgeving speelt ook een belangrijke rol.

Vanuit UWV en werkgever is het belangrijk dat alle regels voor zo'n traject goed worden opgevolgd.
Al onze coaches hebben verstand van de Wet Verbetering Poortwachter en kennis van de arbeidsmarkt.

Samen met jou en de betrokken professionals kijken we of re-integratie bij je eigen werkgever (spoor 1) haalbaar is. Mocht blijken dat dit niet het geval is, wordt zo snel mogelijk een tweede spoor traject ingezet. Dit betekent dat wij samen met jou gaan kijken voor een passende baan bij een ander werkgever.

Samen gaan we zorgen dat naar het werk gaan weer gaat voelen als thuiskomen.

Achtergrondinformatie NAH

Waarschijnlijk heb je al veel informatie meegekregen over NAH. Mocht je je nog verder willen verdiepen in NAH in relatie tot werk, dan kun je onderstaande website raadplegen.

Natuurlijk staan wij altijd klaar voor een gratis adviesgesprek.

Zoeken