Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Jouw loopbaancoach in Dordrecht

People in Place

Reinier van der Hel - Moniek in 't Groen - loopbaancoaches

Dordrecht huisvest meer dan honderdduizend inwoners en telt meer dan tienduizend bedrijven. Ondernemerschap en innovatie zitten al eeuwenlang in het DNA van de stad. Waar gewerkt wordt, vinden echter ook uitdagingen plaats. Denk bijvoorbeeld aan werknemers die niet op de juiste plek zitten, zich overwerkt voelen of kampen met fysieke en mentale klachten.

Jouw personeel vormt de sleutel tot het succes van je bedrijf. Je haalt pas écht het maximale uit je organisatie als je medewerkers zich gezond, vitaal en gelukkig voelen. Wanneer ze binnen jouw bedrijf willen floreren, maar ook als ze een functie zoeken bij een andere organisatie. Professionele loopbaancoaching in Dordrecht kan je hierbij helpen.

Wat is loopbaancoaching in Dordrecht?

Een loopbaancoach helpt werknemers een passend carrièrepad te kiezen op basis van hun kernwaarden, talenten en ambities. Dit kan zowel gaan om een carrièrepad buiten als binnen jouw organisatie. Tijdens de loopbaancoaching ontdekt een werknemer antwoord op de volgende drie vragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

Het traject voor loopbaancoaching start met een uitgebreide intake en een plan van aanpak. Vervolgens brengt de werknemer tijdens vier bijeenkomsten in kaart wat die belangrijk vindt in zijn of haar carrière. Dit gebeurt aan de hand van vragenlijsten en opdrachten en onder begeleiding van de loopbaancoach. Onder meer de volgende vraagstukken komen daarbij aan bod:

  • Welke van mijn competenties en kwaliteiten gebruik ik graag in mijn werk en in mijn privéleven?
  • Welke verantwoordelijkheden wil ik dragen?
  • In wat voor sociale omgeving kom ik het beste tot mijn recht?
  • Welke waarden zijn voor mij van belang?

Dankzij het loopbaancoachingstraject ontdekt de werknemer wat hun kernwaarden, talenten en ambities zijn en welk carrièrepad daar het beste bij past. Aan de hand daarvan volgt een onderzoek naar functies, sectoren en bedrijven die hierbij passen.

Brenda Moniek ACT1

Wat zijn de voordelen van loopbaancoaching?

Loopbaancoaching heeft twee primaire doelen: zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen en zorgen dat mensen zich gelukkig voelen in het werk dat ze doen. Dankzij loopbaancoaching in Dordrecht zorg je ervoor dat de juiste mensen op de juiste posities belanden - binnen én buiten je organisatie.

De loopbaancoaches van People in Place zijn gevestigd aan Vissersdijk Beneden 70 in Dordrecht en helpen jouw medewerkers om het maximale uit henzelf, hun werk en hun toekomst te halen.

3 redenen om te kiezen voor loopbaancoaching

Er zijn nogal wat redenen om voor loopbaancoaching in Dordrecht te kiezen. Wij zetten er alvast vijf voor je op een rijtje.

1. Ontwikkeling en groei

Met loopbaancoaching ondersteun je de professionele ontwikkeling van je werknemers. Dankzij coaching ontdekt de medewerker waar zijn of haar groei ligt. Ook wordt in kaart gebracht wat zijn of haar talenten en sterke eigenschappen zijn. Deze nieuwe inzichten en perspectieven vormen een sterke basis om te groeien en te ontwikkelen, zowel binnen als buiten de organisatie.

2. Goed werkgeverschap

Loopbaancoaching is een teken van goed werkgeverschap. Je laat zien dat je de ontwikkeling van je personeel serieus neemt en dat je bereid bent hierin te investeren. Hierdoor voelen je werknemers zich gewaardeerd. Dat verhoogt de loyaliteit en je behoudt de juiste talenten in je organisatie. Ook bij loopbaancoaching voor vertrekkende werknemers is dit belangrijk - je genereert hiermee ambassadeurschap waar je op de lange termijn profijt van hebt.

3. Ondersteuning bij verandertrajecten

Als je bedrijf een fusie, overname of verandertraject ondergaat, is loopbaanbegeleiding een beproefde manier om je medewerkers hierin te begeleiden. Doelgericht loopbaanadvies voorkomt angst en onzekerheid in tijden van verandering. Je voorkomt bovendien dat werknemers focus en grip verliezen op hun rol binnen de organisatie.

Richard en Reinier - People in Place

People in Place is jouw loopbaancoach in Dordrecht

People in Place heeft als doel de juiste mensen op de juiste plek te krijgen op de arbeidsmarkt, en hun werkgeluk te vergroten. Ook wanneer het loopbaancoaching in Dordrecht betreft. Wil je weten wat we voor jouw organisatie in Zuid-Holland kunnen betekenen? Neem dan via de button contact met ons op of bel op 078-6111040.

Zoeken