Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Samenwerking met BuitenWerkt

Reinier van der Hel en Margriet Knospe

Coaching in de natuur als onmisbaar alternatief

Wist je dat een aanzienlijk deel van je werknemers gevoeliger is voor prikkels dan anderen? Dit maakt hen vatbaarder voor stress, vooral als ze de rode vlaggen niet kunnen herkennen of niet weten hoe ze met bepaalde situaties moeten omgaan.

Dit is waarom wij een vernieuwende alternatieve benadering kiezen voor loopbaanbegeleiding en re-integratietrajecten. Er zijn twee belangrijke redenen voor deze verandering. Ten eerste, het snel veranderende werkklimaat in Nederland, waar stress en burn-outs aan de orde van de dag zijn. Ten tweede, ons streven naar duurzaam herstel en persoonlijke ontwikkeling voor álle werknemers.

Hoe dragen wij bij aan de oplossing?

Wij hebben het antwoord gevonden in de natuur. Wij willen werknemers de keuze bieden tussen een traject op een van onze spreekuurlocaties (eventueel gecombineerd met online sessies) of in de natuur.

Coaching in de natuur vindt plaats op Landgoed BuitenLeeft. In 2018 hebben wij Margriet Knospe van het Landgoed BuitenLeeft ontmoet. Zij heeft ons laten zien en overtuigd dat de natuur daadwerkelijk een positieve bijdrage levert aan duurzaam herstel en persoonlijke ontwikkeling van werknemers.

In 2013 richtte Margriet Landgoed BuitenLeeft op. Onder het label BuitenWerkt helpt zij organisaties en hun werknemers sterker te worden in hun werk en zich ook thuis te voelen op het werk en in het werk wat zij doen. Net als wij bij People in Place.

Zowel wij als Margriet geloven in een persoonlijke aanpak op maat. Elke situatie en elke werknemer is uniek en vereist daarom een eigen strategie en proces. Als je als organisatie hier in mee gaat, bouw je verder aan je goede werkgeverschap.

De ervaring leert dat sommige werknemers meer baat hebben bij een traject dat zich buiten de traditionele kantoormuren afspeelt. Het Landgoed BuitenLeeft heeft dit ruimschoots bewezen. Door werknemers de keuze te bieden tussen een traject hier of op éen van onze kantoorlocaties, hebben we een stap extra gezet in het leveren van maatwerk.

Ons Doel: Een Gezonder Werkend Nederland

Met deze samenwerking streven wij naar een gezond werkend Nederland. Margriet brengt haar diepgaande kennis van de natuur in, terwijl wij ruime ervaring hebben met loopbaan- en re-integratietrajecten, wet- en regelgeving.

Door deze synergie kunnen wij iets bijzonders bieden aan werknemers die een traject nodig hebben dat net even anders is en echt bijdraagt aan hun herstel en persoonlijke ontwikkeling. Dit biedt werkgevers nieuwe mogelijkheden om gerichte verzuimpreventie, re-integratie en andere loopbaantrajecten in te zetten.

Bij People in Place en BuitenWerkt werken we samen om jouw werknemers te ondersteunen, in welke fase van hun carrière ze zich ook bevinden. Samen creëren we kansen voor groei, herstel en welzijn in de natuurlijke omgeving van het Landgoed BuitenLeeft.

Lees meer over wat de natuur precies kan beteken op onze pagina coaching in de natuur.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken