Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Sollicitatiebegeleiding

Loopbaancoaches People in Place

In de zoektocht naar nieuw werk krijgen werknemers tijdens het traject individuele sollitatiebegeleiding van haar of zijn vaste coach.

Er wordt gekeken welke ondersteuning de kandidaat kan gebruiken. Dit kan per persoon verschillend zijn. Dé een kan al heel goed zelf een cv opstellen en is alleen een kleine controle nodig. De ander heeft misschien uitgebreide ondersteuning nodig bij het opstellen van een motivatiebrief.

Belangrijk uitgangspunt tijdens de begeleiding is dat we telkens uitgaan van actuele vacatures waar de kandidaat daadwerkelijk op kan solliciteren. Zowel de begeleider als de kandidaat zoeken vanaf het eerste kennismakinggesprek naar geschikte vacatures en stemmen daar de begeleiding op af. Dit maakt de begeleiding persoonlijk, actief en positief.

De sollicitatiebegeleiding is geïntegreerd in het traject dat bij People in Place wordt doorlopen en kan uit onderstaande onderdelen bestaan.

Presentatie tijdens het sollicitatiegesprek

De eerste indruk

Hierbij bespreken we theorie over uitstraling en non-verbale communicatie. Indien gewenst of noodzakelijk oefenen we dit door middel van een rollenspel.

Je eigen merk

De kandidaat krijgt inzicht in kerncompetenties en leert vervolgens deze te onderbouwen

(Lastige) vragen

We bekijken het CV van de kandidaat kritisch en inventariseren welke (lastige) vragen de kandidaat kan verwachten tijdens een gesprek. Indien gewenst of noodzakelijk oefenen we dit door middel van een rollenspel.

Het gesprek

We brengen alle besproken thema’s in praktijk door een compleet sollicitatiegesprek te oefenen en te evalueren

Brief en CV

Waar nodig helpen we de kandidaat bij het opstellen van het CV en de motivatiebrief. We nemen samen de brief en het CV door, waarbij de kandidaat leert zijn of haar competenties en motivatie (waarom deze functie bij deze werkgever) correct te benoemen in de sollicitatiebrief.

LinkedIn

LinkedIn is een belangrijk zakelijk netwerk platform en daarom uitermate geschikt om te laten weten een kandidaat "open for work" is. Heeft een kandidaat geen LinkedIn account dan adviseren wij er één te openen. Wij helpen bij de eerste stappen om belangrijkste informatie in haar of zijn profiel te zetten.

Sollicitantenbank

People in Place beschikt over een sollicitantenbank. Hierin worden werknemers die bij People in Place een traject doorlopen, indien gewenst, vermeld. Een makkelijke manier om bij een breed publiek van werkgevers onder de aandacht te komen. People in Place brengt deze sollitantenbank en de kandidaten onder de aandacht met het plaatsen van berichten op LinkedIn.

Meer weten over de sollicitantenbank? Klik op onderstaande button,

Zoeken