Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Tips voor werknemers

People in Place geeft loopbaanadvies

Wij zetten ons met veel enthousiasme in voor iedere werknemer die ondersteuning kan gebruiken bij het vervullen van een baan waarin hij of zij zich gelukkig voelt en succesvol kan zijn. Dus ook voor jou. Wij willen je voorzien van allerhande handige informatie die helpt bij het vinden van de baan waarbij je je weer gelukkig voelt en succesvol kan zijn.

Op deze pagina vind je o.a. relevante links naar externe websites (zoals UWV), e-books met tips, informatie over subsidieregelingen voor scholing.

STAP-budget

In 2022 werd de Subsidieregeling STAP-budget ingevoerd. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPosititie en is een publieke tegemoetkoming voor het financieren van scholing.

Het betreft scholing gericht op:

 • Eigen ontwikkeling
 • Duurzame inzetbaarheid

Ook jij kan gebruik maken van deze subsidieregeling.

Volg trainingen om je arbeidsmarktpositie te verbeteren

Er zijn tal van mogelijkheden om je positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Misschien wil je een training computervaardigheden, omdat je een functieswitch maakt naar een administratieve functie. Of je wilt jezelf verbeteren in het voeren sollicitatiegesprekken. People in Place kan je hierbij helpen. Vraag naar de mogelijkheden bij je coach.

Toelichting Sollicitatietrainingen
Volg je een traject bij People in Place, dan zit een sollicitatietraining afstemd op jouw behoeften daarbij inbegrepen. Onderdelen zijn o.a.:

 • Het maken van een elevator pitch (stel je zelf voor in 1 minuut);
 • Het schrijven van de perfecte sollicitatiebrief;
 • Vacature analyse;
 • Het oefenen van sollicitatiegesprekken.

Outplacement bij ontslag? 8 tips om jouw baankansen te vergroten.

We hebben een e-book geschreven met 8 tips om je baankansen te vergroten. Deze is ontwikkeld voor werknemers die te maken hebben met outplacement.

SocialBeeld_Outplacement_werknemer_sterk_merk

Ambieer je een switch naar de financiële sector?

Wil je de stap maken naar de financiële sector dan kunnen wij je daarmee helpen. People in Place werkt samen met Helping Hero.
De subsidie van NL Leert Door heeft het mogelijk gemaakt dat Helping Hero kosteloze scholingstrajecten kan aanbieden. De doelgroep voor deze scholingstrajecten is iedereen die dreigt zijn/haar baan te verliezen en zich verder wil ontwikkelen richting een functie in de financieel adviessector. Heb je interesse? Laat het weten aan je re-integratiecoach/Loopbaancoach.

Een stukje zelfreflectie met het Huis van Werkvermogen

Je bent samen met (je toekomstige) collega's de drijvende kracht van de organisatie. Een goede gezondheid is daarom belangrijk. Op een gezonde manier inzetbaar blijven voor werk, noemen we duurzame inzetbaarheid. Deze wordt medebepaald door het zogenaamde Huis van Werkv­­ermogen. Werkvermogen laat zien in welke mate je fysiek en mentaal in staat bent het huidige werk uit te voeren. Het gaat om de balans tussen werk en de persoonlijke belastbaarheid. Lees hier meer over het huis van werkvermogen en duurzame inzetbaarheid.

De 5 stappen naar nieuw werkgeluk

Waar sta ik, wat kan ik en wat wil ik. Deze vragen staan altijd centraal. Of het nu gaat om loopontwikkeling, re-integratie of outplacement. Onze ervaring is dat dit kan resulteren in verrassend nieuwe inzichten. En vaak is het fijn om een bevestiging te krijgen wat je al dacht. De rode draad om werknemers als jij te kunnen helpen naar nieuw werkgeluk is bijna altijd het zelfde. Alleen de stappen die je daarin moeten ondernemen zijn per persoon verschillend. Eigenlijk wel logisch, want iedereen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, drijfveren en behoeften. Lees meer in ons artikel: "De 5 stappen naar nieuw werkgeluk".

werkgeluk

Informatie vanuit UWV

Ziekte en ontslag kan bij veel werknemers voor onzekerheid zorgen en ook veel vragen oproepen. Op de site van UWV kun je al veel antwoorden vinden op je vragen. Mocht je toch nog meer willen weten rondom je situatie, stel gerust je vragen aan ons.

Wat geldt als sollicitatieactiviteiten

Zit je in een re-integratietraject, dan moet je volgens de regels van UWV voldoende sollicitatie-activiteiten uitvoeren.

Dit zijn sollicitatieactiviteiten:

 • Solliciteren op een vacature;
 • Een open sollicitatie sturen;
 • Een sollicitatiegesprek voeren bij een werkgever.
 • Uw cv plaatsen op een vacaturewebsite;
 • Inschrijven bij een uitzendbureau, detacheringsbureau, arbeidspool of invalpool;
 • Bellen met een werkgever voor werk;
 • Langsgaan bij een werkgever voor werk;
 • Solliciteren via een uitzendbureau of website;
 • Een assessment of test doen voor een functie;
 • Een netwerkgesprek voeren;
 • Een workshop volgen over ‘werk zoeken’. Een webinar of online training van UWV geldt ook als workshop. Zet in de toelichting welk webinar of welke online training u heeft gevolgd.

Let op: een website met vacatures doorzoeken telt niet als sollicitatie.

Zie ook de website van UWV

Vaststellingsovereenkomst (VSO) hoe zit dat nu?

Heb of krijg je te maken met ontslag met wederwijds goedvinden, dan krijg je ook te maken met een vaststellingovereenkomst. Op de website van Dé Abeidsmediators staat nauwkeurig beschreven wat het precies inhoudt, wanneer het van pas komt en wat de voordelen zijn.

Heb ik recht op transitievergoeding?

Vanaf 1 januari 2020 heb je vanaf de eerste dag van je arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding bij ontslag. Dus ook als je in proeftijd wordt ontslagen. Meer informatie over de transitievergoeding en een rekenhulp vind je op de website van rijksoverheid.

Wil je tips en adviezen ontvangen in je mailbox?

Wil je tips en adviezen rondom je loopbaan van ons blijven ontvangen? Meld je dan aan voor onze mailinglijst. Je hebt altijd de mogelijkheid je hier weer voor af te melden.

Zoeken