Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Wandelcoach Breda

Brengt jouw werknemers weer op het juiste pad

Breda_mastbos

De beroepsbevolking in Nederland telt bijna 10 miljoen professionals. Bijna honderdduizend daarvan zijn werkzaam in Breda en dragen dagelijks bij aan de welvaart en economie van Noord-Brabant. Toch zijn lang niet al deze werknemers kerngezond. Uit onderzoek blijkt zelfs dat zo’n 10% van de bevolking een beperking heeft.

Wandelcoach voor werknemers: wat houdt het in?

Wandelcoaching wordt ingezet wanneer werknemers moeite hebben om hun weg te vinden in hun werk. Dit kan komen door werkstress of burnout, door een te drukke agenda of door een afname in werkplezier. Ook kunnen andere redenen hieraan ten grondslag liggen, zoals privéproblemen, een kwakkelende gezondheid, veranderingen in de organisatie of re-integratie na langdurige ziekte of verzuim.

Wandelcoaching is geen gezellig ommetje in het bos. Het is een professioneel traject waarbij jouw werknemer intensief wordt begeleid en ondersteund. Het traject bestaat uit de volgende stappen:

  • Telefonische intake met de werknemer - Tijdens de intake maakt jouw werknemer kennis met onze wandelcoach. De coach stelt diverse vragen, waardoor die een goed beeld krijgt van de uitdagingen waar de medewerker mee kampt. Dit vormt alvast een goede voorbereiding op de eerste wandeling.

  • Wandeling van anderhalf uur in de natuur - De coach kiest samen met de werknemer een geschikte locatie - bijvoorbeeld een bos of heidegebied - waar anderhalf uur gewandeld wordt. Tijdens de wandeling vindt er niet alleen een gesprek plaats, maar worden ook oefeningen en observaties uitgevoerd. Zo nodig maakt de wandelcoach ook gebruik van coachkaarten.

  • Rapportage en advies - Na afloop van de wandeling stelt de coach een adviesrapport op. Hierin worden de belangrijkste bevindingen gedeeld en wordt een concreet advies gegeven over de vervolgstappen. Dit rapport is zowel voor jou als je werknemer inzichtelijk.

  • Mogelijke vervolgstappen - Soms blijkt één wandelsessie genoeg en weet de werknemer welke koers die het beste kan kiezen. Maar het kan ook nodig zijn om meerdere wandelsessies te boeken of om een gesprek te voeren waarin zowel de loopbaancoach, de werknemer als de werkgever aanwezig zijn. Een derde optie is om een loopbaantraject te starten. Daarvoor bieden we loopbaancoaching in Breda aan of loopbaanverkenning.

De 4 grootste voordelen van wandelcoaching

Wandelcoaching is qua inhoud niet per se anders dan reguliere coaching waarin je tegenover elkaar aan de tafel zit. Het is vooral de aanpak die verschilt en dat biedt voor veel cliënten de nodige voordelen:

  • Loskomen van het werk - In de buitenlucht kan de medewerker écht loskomen van het werk en creëert die ruimte om in vogelvluchtperspectief na te denken over het werk en het leven
  • Actiegericht - Beweging moedigt actie aan, waardoor werknemers bereidwillig zijn om stappen te zetten en hier ook de motivatie toe voelen
  • Minder confronterend - Naast elkaar lopen is vaak minder confronterend dan tegenover elkaar zitten, waardoor gevoelens eerder worden geuit
  • Meditatief karakter - Wandelen heeft een meditatieve uitwerking, zeker wanneer de werknemer omringd is door de kalmte en het groen van de natuur

Is wandelcoaching voor iedereen geschikt?

In de meeste situaties is wandelcoaching heel geschikt. Toch geldt dat niet in alle gevallen. De mogelijkheid tot wandelcoaching kan bijvoorbeeld beperkt worden door fysieke of mentale beperkingen. Ook zijn er cliënten die het fijner vinden om gewoon om de tafel te gaan met de loopbaancoach. Tijdens de intake ontdekken onze coaches vaak meteen waar de voorkeur van jouw medewerker naar uit gaat. Het coachingstraject wordt daar dan op aangepast.

People in Place Breda

Welke wandelroutes zijn er rondom Breda?

Breda is omgeven door prachtige natuurgebieden, waardoor er talloze wandelroutes beschikbaar zijn. Hieronder vind je enkele voorbeelden van plekken waar onze wandelcoaches met jouw medewerker naartoe kunnen gaan:

1. Mastbos

Het Mastbos is een van de oudste bossen van Nederland. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, zodat er altijd een route is die qua lengte en intensiteit past bij het coachingstraject en de belastbaarheid van jouw medewerker.

2. Liesbos

Dit bosrijke gebied nabij Breda staat bekend om zijn mooie wandelpaden die langs beekjes, vijvers en historische landgoederen leiden.

3. Markdal

Langs de rivier de Mark, net buiten de stad, vind je een prachtig natuurgebied genaamd Markdal. Langs de rivieroever kan in alle rust worden gewandeld en gepraat.

4. Galderse Meren

Dit recreatiegebied is vaak wat drukker, maar biedt een sfeervolle plek om te wandelen. Ook zijn er diverse wandelroutes beschikbaar die dieper het bos inleiden, waardoor je meer rust en stilte ervaart.

People in Place is jouw wandelcoach in Breda

Het doel van People in Place: de juiste mensen op de juiste plek krijgen en hun vitaliteit en werkgeluk vergroten. Wandelcoaching in Breda kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Benieuwd wat we voor jouw organisatie in Noord-Brabant kunnen betekenen? Neem dan via de button contact met ons op of bel ons op 078-6111040.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken