Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040
Coaching

Loopbaancoaching

Team People in Place

Deze vorm van coaching is specifiek gericht op het bekijken van de loopbaan van de werknemer. Met loopbaancoaching krijgt de werknemer helder inzicht in zijn of haar competenties en kwaliteiten om zo een goed perspectief op de toekomst te creëren!

Werkwijze loopbaancoaching

Na een uitgebreide intake en het opstellen van een plan van aanpak brengt de werknemer gedurende 4 bijeenkomsten met behulp van geautomatiseerde vragenlijsten en opdrachten in kaart welke factoren voor hem of haar van belang zijn als het gaat om ‘werk’. De werknemer gaat, onder begeleiding van zijn of haar coach, aan de slag met vragen zoals:

  • Welke van mijn competenties en kwaliteiten gebruik ik graag in mijn werk en in mijn privéleven?
  • Welke verantwoordelijkheden wil ik dragen?
  • In wat voor sociale omgeving kom ik het beste tot mijn recht?
  • Welke waarden zijn voor mij van belang?

Op deze wijze ontstaat een goed inzicht in ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Vervolgens wordt de werknemer gecoacht in zijn of haar onderzoek naar interessante functies in sectoren en/of bedrijven die hierbij aansluiten. Het maken van een concreet en reëel stappenplan om zijn of haar doel te verwezenlijken staat centraal.

Verschil loopbaanverkenning en loopbaancoaching

Wij bieden zowel loopbaanverkenning als loopbaancoaching. Bij loopbaanverkenning ga je direct aan de slag met de nodige loopbaantesten om de situatie en mogelijkheden van de werknemer in kaart te brengen. Loopbaancoaching betreft een veel uitgebreider coachingstraject, waar de werknemer uiteindelijk met een eigen persoonlijk ontwikkelplan aan de slag gaat om de baan te vinden die bij hem/haar past.

In onderstaande tabel hebben we de verschillen op een rij gezet.

Overzichtstabel loopbaanverkenning en loopbaancoaching
Zoeken