Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Jouw loopbaancoach in Brabant

People in Place

Team People in Place Breda

Noord-Brabant is economisch onmisbaar voor ons land. De tech-industrie geeft de provincie wereldwijd allure en ook in de landbouw en logistiek weet Brabant zich te onderscheiden. Dagelijks werken honderdduizenden professionals in deze provincie mee aan de welvaart van ons land - niet alleen in steden zoals Eindhoven en Breda, maar ook in omliggende dorpen en gebieden.

Om deze grote groep werknemers gezond en vitaal te houden, besteden werkgevers in Brabant steeds meer aandacht aan het werkgeluk van hun personeel. Loopbaancoaching speelt daarin een onmisbare rol.

De voordelen van loopbaancoaching in Brabant

Niet elke werknemer voelt zich lekker op z’n plek. Soms komt dit door werkstress, soms door privéproblemen en soms omdat er simpelweg geen goede match is tussen de ambities van de medewerker en het werk dat hij uitvoert.

In zo’n geval biedt loopbaancoaching uitkomst. Een loopbaancoach helpt jouw medewerker om te ontdekken waar hun ambities en talenten liggen, wat hun kernwaarden zijn en welke functie hier het beste bij past. Het doel kan daarbij zijn om een passende functie binnen de organisatie te vinden (of te creëren), maar soms ook om elders een passende baan te vinden.

Wat de uitkomst van loopbaancoaching ook is; voor jou als werkgever is het net zo nuttig als voor je werknemer. Dankzij loopbaancoaching zorg je namelijk dat de juiste mensen op de juiste plek komen binnen je organisatie. Dit vergroot het werkgeluk en de saamhorigheid en verkleint het risico op verloop.

Team People in Place Breda

Waarom kiezen voor loopbaancoaching? 5 redenen

Benieuwd waarom werkgevers steeds vaker loopbaancoaching inzetten? Hieronder vind je vijf veelgehoorde redenen.

1. Verzuim voorkomen

Met loopbaancoaching verminder je stress en voorkom je uitval door ziekte. Medewerkers leren hun werk-privébalans beter te bewaken en ontwikkelen nieuwe copingmechanismen om hun stress te managen.

2. Begeleiding bij verandertrajecten

In tijden van organisatorische verandering is loopbaanbegeleiding extra belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een fusie, overname of reorganisatie. Werknemers hebben in dit soort roerige tijden extra behoefte aan zekerheid en begeleiding bij het vinden van hun nieuwe rol. Hierdoor behouden ze hun dynamiek en blijven ze optimaal presteren. Ook neemt begeleiding door een loopbaancoach onzekerheid weg bij de werknemer.

3. Talent behouden

Met loopbaancoaching toon je betrokkenheid bij de ontwikkeling van je team. Hiermee versterk je de loyaliteit van medewerkers en verminder je het verloop binnen je organisatie. Je toont, kortom, goed werkgeverschap.

4. Groei faciliteren

Door loopbaancoaching aan te bieden, faciliteer je de professionele groei van je werknemers. Je medewerkers ontdekken waar hun sterke punten liggen, wat hun ontwikkelpunten zijn en hoe ze gemotiveerd en geïnspireerd blijven. Dat geldt ook wanneer uit de loopbaancoaching blijkt dat een medewerker wellicht beter tot z’n recht komt in een andere sector of organisatie.

5. Weerbaarheid vergroten

Dankzij de ondersteuning van een loopbaancoach leren medewerkers obstakels overwinnen, hun vaardigheden verbeteren en hun zelfvertrouwen versterken. Dit draagt bij aan een positieve werkomgeving en hogere productiviteit.

Loopbaancoaching Brabant: hoe ziet zo’n traject eruit?

Onze loopbaancoach in Brabant begint altijd met een intakegesprek. Tijdens deze intake stelt die samen met jouw medewerker een plan van aanpak op. Dit wordt vervolgens door de medewerker goedgekeurd en ondertekend. Het plan van aanpak is altijd gebaseerd op de drie essentiële vragen van loopbaancoaching:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat wil ik?

Gedurende vier bijeenkomsten doorloopt de werknemer samen met de loopbaancoach verschillende geautomatiseerde vragen en opdrachten. Onder meer de volgende vragen komen daarbij aan bod:

  • Welke vaardigheden zijn het meest waardevol voor mij, zowel op het werk als in mijn persoonlijke leven?
  • Welke taken geven mij het meeste voldoening tijdens mijn werk?
  • Wat voor soort werkomgeving past het beste bij mij, en welke rol wil ik hierin spelen?
  • Wat zijn mijn kernwaarden, wat vind ik écht belangrijk in het leven?

Tijdens het traject voor loopbaancoaching, ontdekt de medewerker geleidelijk aan welke carrière bij hen past en welke concrete stappen er nodig zijn om hun professionele doelen te bereiken. Het resultaat hiervan wordt vastgelegd in een persoonlijk ontwikkelplan.

Naast loopbaancoaching bieden wij ook lichtere trajecten aan onder de naam loopbaanverkenning. Zo bieden wij voor elke situatie een traject op maat.

Overzicht verkenning en coaching

People in Place is jouw loopbaancoach in Breda

Het doel van People in Place: de juiste mensen op de juiste plek krijgen en hun vitaliteit en werkgeluk vergroten. Ook wanneer het loopbaancoaching in Brabant betreft. Benieuwd wat we voor jouw organisatie in Noord-Brabant kunnen betekenen? Neem dan via onderstaande button contact met ons op of bel ons op telefoonnummer 078-6111040.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken