Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Jouw loopbaancoach in Breda

People in Place

Team People in Place in Breda

Breda is een bruisende en ondernemende stad die bij jong en oud geliefd is. Bijna honderdduizend werknemers dragen hier dagelijks bij aan onze welvaart en economie. Om hen gezond en vitaal te houden, is er bij bedrijven steeds meer aandacht voor het thema werkgeluk. Loopbaancoaching speelt daarin een belangrijke rol.

Loopbaancoaching in Breda: wat zijn de voordelen?

Met de hulp van een loopbaancoach ontdekken jouw medewerkers waar hun ambitie ligt, waar ze goed in zijn en hoe ze hun toekomst het beste kunnen vormgeven. Op basis daarvan kunnen ze hun functie beter inrichten, of kunnen ze binnen of buiten jouw organisatie op zoek gaan naar een andere baan.

Door loopbaancoaching aan te vragen, zorg je dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen in je organisatie. Dat biedt niet alleen voordelen voor je medewerkers, maar ook voor jou als werkgever. Wanneer je medewerkers meer werkgeluk ervaren, is de kans op verloop immers een stuk kleiner. Ook het risico op verzuim door mentale klachten neemt sterk af.

Team Breda People in Place

5 redenen om te kiezen voor loopbaancoaching

Er zijn talloze redenen om voor loopbaancoaching in Breda te kiezen. Wij zetten er alvast vijf voor je op een rijtje.

1. Ontwikkeling en groei

Door te investeren in loopbaancoaching, ondersteun je je werknemers in hun professionele ontwikkeling. Je helpt hen om hun sterke punten te identificeren en hun groeimogelijkheden in kaart te brengen. Dit biedt perspectief op de toekomst, waardoor je medewerkers extra gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf en hun werk te halen.

2. Behoud van talent

Door je werknemers loopbaancoaching aan te bieden, laat je zien dat je betrokken bent bij hun ontwikkeling. Je toont hiermee goed werkgeverschap. Je medewerkers voelen zich gehoord en serieus genomen, waardoor ze zich thuis voelen bij jou op de werkvloer en het risico op verloop aanzienlijk kleiner wordt.

3. Ondersteuning bij verandertrajecten

Zit jouw bedrijf middenin een fusie, overname of verandertraject? Dan is loopbaanbegeleiding een nuttig middel om medewerkers voor te bereiden op hun nieuwe rol binnen de organisatie. Het loopbaanadvies van onze coach neemt onzekerheid en angst weg en biedt jouw medewerkers de begeleiding die ze nodig hebben.

4. Vergroten van de belastbaarheid

Met de hulp van een loopbaancoach kunnen medewerkers obstakels overwinnen, hun vaardigheden verbeteren en hun zelfvertrouwen vergroten. Dit is onder andere belangrijk na een periode van (langdurige) ziekte of verzuim. Dankzij loopbaancoaching neemt de belastbaarheid toe. Dit leidt tot meer werkgeluk en productiviteit.

5. Verzuimpreventie

Loopbaancoaching wordt veelvuldig ingezet als preventieve maatregel tegen stress, burn-out en andere verzuimrisico’s. Onze loopbaancoach in Breda helpt jouw medewerkers om een gezonde balans te creëren tussen werk en privé, eventuele stressfactoren te identificeren en effectieve copingstrategieën te ontwikkelen.

Hoe gaat loopbaancoaching in z’n werk?

Wanneer je onze loopbaancoach in Breda inschakelt, start die altijd met een uitgebreide intake. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak opgesteld. Dit plan wordt vervolgens ondertekend door de werknemer. Het uitgangspunt is dat de medewerker antwoord vindt op de volgende drie vragen:

  • Wie ben ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat wil ik?

Om hier antwoord op te vinden, neemt de medewerker deel aan vier bijeenkomsten waarin diverse geautomatiseerde vragen en opdrachten aan bod komen. Onder begeleiding van de loopbaancoach gaat de medewerker aan de slag met vragen als:

  • Welke competenties helpen mij het meest op mijn werk en in mijn privéleven?
  • Welke verantwoordelijkheden draag ik het liefst als ik aan het werk ben?
  • Welke sociale omgeving past bij mij, en welke rol speel ik hierin?
  • Wat zijn de kernwaarden die bepalen wat ik belangrijk vind?

Samen met de loopbaancoach ontdekt jouw werknemer stap voor stap welk carrièrepad bij hen past en welk stappenplan er nodig is om hun doel te verwezenlijken. Dit stappenplan wordt vervolgens ondergebracht in een overzichtelijk persoonlijk ontwikkelplan.

People in Place is jouw loopbaancoach in Breda

Het doel van People in Place: de juiste mensen op de juiste plek krijgen en hun vitaliteit en werkgeluk vergroten. Ook wanneer het loopbaancoaching in Breda betreft. Benieuwd wat we voor jouw organisatie in Noord-Brabant kunnen betekenen? Neem dan via onderstaande button contact met ons op of bel ons op telefoonnummer 078-6111040.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken