Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Outplacement in de natuur

Reinier van der Hel op Landgoed BuitenLeeft

Natuurcoaching voor Outplacement: een unieke aanpak

Ontslagen worden kan een uitdagende en verwarrende periode in het leven van je werknemers zijn. Daarom zijn wij er om werknemers die onverhoopt ontslagen moeten worden te begeleiden naar een nieuwe en bevredigende carrièrestap.

Daarnaast kan het ook blijk van goed werkgeverschap zijn die coachingstraject te bieden aan werknemers die op vrijwillige basis toe zijn aan een volgende stap elders in hun carriere.

Wij zijn trots dit te kunnen doen met behulp van ons unieke outplacementprogramma in samenwerking van Margriet Knospe, oprichter van het Landgoed BuitenLeeft.

Het outplacementtraject op onze buitenlocatie in Delft is ontworpen om je werknemers te ondersteunen bij elke stap van de weg met behulp van de natuur.

Onze ervaren natuurcoaches begrijpen dat de overgang naar ander werk voor sommige mensen moeilijker kan zijn en zij weten precies hoe deze werknemers weer sterk te krijgen om de arbeidsmarkt opnieuw te betreden.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Voor wie is outplacement in de natuur?

De voordelen die outplacement in de natuur biedt, zijn met name belangrijk voor werknemers die veel last hebben van een overmaat aan prikkels of concentratieproblemen. En voor werknemers waarbij de de juiste combinatie van werk en werkomgeving belangrijk is.

Denk aan bijvoorbeeld ADHD, autismespectrumstoornis, angststoornis, hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid.

Ontslag of vrijwillig vertrek kan voor deze groep mensen veel weerslag met zich meebrengen in hun denken doen en laten. Een natuurcoach is gespecialiseerd ze hierbij te helpen.

De 5 voordelen van outplacement in de natuur

Outplacement in de natuur kent verschillende voordelen:

 1. Stressvermindering en Ontspanning in het Outplacementproces
  Tijdens ons outplacementprogramma nemen onze natuurcoaches je mee op het prachtige Landgoed BuitenLeeft en de mooie natuurlijke omgevingen daarbuiten. De rustgevende kracht van de natuur helpt je stress te verminderen en je geest te ontspannen, wat essentieel is voor een succesvol outplacementtraject.
 2. Zelfreflectie en Zelfontdekking in Outplacement
  In het outplacementproces is zelfreflectie cruciaal. Onze natuurcoaches begeleiden je werknemer bij het verkennen van sterke punten, interesses en doelen, en helpen bij het vinden van nieuwe carrièremogelijkheden die bij ze passen.
 3. Boost van Zelfvertrouwen tijdens Outplacement
  We begrijpen dat het zelfvertrouwen tijdens het outplacement kan wankelen. Onze natuurcoaches werken actief aan het herstellen van je zelfvertrouwen door middel van positieve begeleiding en coaching in een ondersteunende natuurlijke omgeving.
 4. Duurzame Inzetbaarheid na Outplacement
  Bij People in Place en BuitenWerkt ligt de nadruk op duurzame inzetbaarheid. Onze natuurcoaches richten zich niet alleen op het vinden van een nieuwe baan, maar ook op jouw toekomstige groei en ontwikkeling, waardoor je langdurig succesvol bent in je carrière na het outplacement.
 5. Verbeterde Gezondheid en Welzijn tijdens Outplacement
  Outplacement kan stressvol zijn, maar onze coaches zorgen ervoor dat je ook aan je gezondheid en welzijn denkt. Tijd in de natuur heeft bewezen voordelen voor zowel je fysieke als mentale gezondheid, en dit vormt een integraal onderdeel van ons outplacementprogramma.

Plan van aanpak outplacement in de natuur

Onze natuurcoaches in Delft zijn toegewijd aan het leveren van resultaten voor jouw ontslagen werknemers.

Daarom stemmen we onze aanpak af op de specifieke doelen en behoeften van deze werknemers. Onze outplacement in de natuur is een effectieve aanvulling op de traditionele benaderingen.

Fases outplacement in de natuur

Over het algemeen zijn er 6 kenmerkende fases bij coaching in de natuur

 1. Kennismaken
 2. Verstillen
 3. (Ont)moeten
 4. Vertrouwen
 5. (Her) ontdekken
 6. Loslaten

Lees hier uitgebreid over op onze informatiepagina coaching in de natuur

Procedures outplacementtraject in de natuur

De invulling bij outplacement in de natuur wijkt af van een traditioneel outplacementtraject, maar er worden dezelfde procedures gehanteerd en onderdelen doorlopen.

Een outplacementtraject bestaat uit:

 • Intakegesprek, inclusief plan van aanpak
 • Loopbaanbegeleiding;
 • Sollicitatiebegeleiding;
 • Jobhunting.

Bij outplacement in de natuur is er standaard extra aandacht voor baanverliesverwering.

Kennismakingsworkshop coaching in de natuur

Coaching in de natuur bieden wij niet alleen aan voor outplacement.

Je kunt bij ons ook terecht voor:

Ben je benieuwd naar deze manier van coaching dan hebben we de perfecte manier om je te laten zien wat coaching in de natuur op het Landgoed Buitenleeft in Delft voor jouw werknemers kan betekenen.

We hebben een kennismakingsworkshop ontwikkeld speciaal voor HR-professionals, leidinggevenden en bedrijfsartsen.

Aanbieding

Voor slechts 50 euro per persoon geeft Margriet Knospe je een rondleiding op haar landgoed en zet jou (en eventueel je vakcollega's) aan het werk.

Je krijgt duidelijke uitleg over hoe ze haar natuurcoaching vormgeeft en welke aspecten van de natuur helpen bij mentaal en fysiek welzijn.

Heb je interesse in deze workshop? Klik hieronder voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Meer weten over People in Place en BuitenWerkt?

Wil je geen workshop, maar wel een kennismakingsafspraak. Dat kan natuurlijk ook. Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact met je op voor het maken van een afspraak.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken