Menu Zoeken Job XS 078 - 6 111 040
Werkgever

Vitaliteit en bevlogenheid

Samen werken aan duurzame inzetbaarheid

Behouden van goede en gezonde werknemers is een uitdaging die wij graag met je aangaan

Coach bespreking People in Place

Werknemers behouden - en in het bijzonder goede en gezonde werknemers - wordt steeds belangrijker voor organisaties. Helaas lukt dat niet altijd.

Ten eerste merken we met zijn allen dat door onze drukke, dynamische maatschappij en grillige economie het verzuimpercentage een punt van aandacht blijft. Niet alleen vanwege fysieke beperkingen. Juist mentaal verzuim neemt een vogelvlucht. Werknemers zijn vaak in de zogenaamde werktrein gestapt en boemelen maar door. Ze gaan mee in de waan van de dag. Voor zowel de leidinggevende (die is immers ook een werknemer) en werknemers is het belangrijk bewust te worden van hun gedrag in hun werk.

Ten tweede zijn je werknemers en de organisatie constant in beweging en hierdoor kan scheefgroei ontstaan in enerzijds talenten, vaardigheden en ontwikkeling van de medewerker en anderzijds de ontwikkeling van een functie en/of organisatie. Hierdoor kunnen werknemers overbelast raken of juist onderbelast. Voor beide geldt dat dat het werkplezier vermindert, terwijl werkplezier juist een steeds belangrijkere rol speelt bij werknemers voor mentaal welzijn: doen wat je leuk vindt.

Tot slot is er een grote groep werknemers die niet zo honkvast is. Als het werkplezier afneemt zijn ze snel geneigd over te stappen naar een andere baan, zonder het gsprek eerst in de organiatie aan te gaan.

8 voordelen van vitale en betrokken werknemers

Werknemers hebben continu de juiste zorg en aandacht nodig om te blijven bloeien. Waar staan je werknemers fysiek en mentaal en wat wil je als organisatie voor hen betekenen? En wat willen en kunnen zij voor de organisatie betekenen. Uiteindelijk draagt deze zorg bij aan een win-win situatie voor werkgever én werknemer.

Vitale en betrokken werknemers:

 • zijn meer gemotiveer;
 • zijn productiever;
 • leveren meer kwaliteit;
 • verzuimen minder;
 • zijn loyer;
 • zorgen voor minder kosten;
 • zijn winstgevender;
 • versterken de bedrijfscontinuïteit;

6 belangrijke loopbaanvragen

Het is belangrijk om als werkgever regelmatig inzicht te krijgen in de inzetbaarheid van personeel. Vragen die hierbij centraal kunnen staan zijn:

 • Zit iedereen nog op de juiste plek?
 • Wie moeten bijscholen of ontwikkelen?
 • Wie kan waar heen stromen?
 • Wie lijkt een te hoge werkdruk te ervaren?
 • Past de belastbaarheid van de functie nog bij de werknemer?
 • Hoe zit het met de bevlogenheid van mijn werknemers?
Loopbaanondersteuning_body

Onze loopbaantrajecten

Onze coaches stimuleren jouw werknemers het beste uit zichzelf te halen tijdens hun werk. Bij ieder loopbaantraject kijken onze coaches naar de beste match tussen werknemer, werk en organisatie en welke handvatten nodig zijn om dit te realiseren. Samen met jou willen we zorgen dat je werknemers zich thuisvoelen op het werk en hun persoonlijke kwaliteiten inzetten om het beste uit je organisatie te halen.

Wij bieden:

Na jaren in het basisonderwijs gewerkt te hebben merkte ik gaandeweg dat ik me steeds minder kon vinden in mijn werk als leerkracht.

Voormalig leerkracht basisonderwijs

Met het bespreken van de testverslagen ben ik me bewuster geworden van hoe ik in mijn werk sta en of ik dat ook echt nog leuk vindt. Ik denk dat ik met het eindverslag en de inzichten die ik heb gekregen goed het gesprek in kan gaan met mijn leidinggevende.

Loopbaancoaching

Belangrijk is voor mij dat ik wil en kan blijven in mijn huidige functie bij mijn werkgever. Ook daar zijn dingen veranderd door de inzichten die ik heb gekregen. Ook onderneem ik nu diverse dingen om naast mijn baan andere dingen die mijn interesse hebben te starten.

Loopbaantraject

Deze coaches kunnen u helpen

Bekijk ons team
Zoeken