Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040
Nieuws & Artikelen

BLOG || werkdag van een coach

12 juli 2022
Bart van de Ven - Loopbaancoach

Bij People in Place leek het ze leuk jou een keer een kijkje te geven in een reguliere werkdag van een loopbaancoach.

Aan mij, Bart van de Ven, de eer.

8.30 uur - opstarten

Ik start thuis de laptop op en pak er een kop koffie bij. Als eerste loop ik mijn e-mails na. Blij om te zien dat de cv van Janneke al in mijn mailbox zit. Gisteren hadden we een afspraak en had haar gevraagd deze door te sturen. Ik controleer haar cv en stuur deze terug met enkele tips en feedback. Tijd om naar ons kantoor in Breda te rijden.

9.15 uur - even bijkletsen

Wanneer ik aankom op kantoor Breda is mijn collega Moniek er ook al. Met een kop koffie hebben we het nog over het weekend en over de laatste ontwikkelingen van een paar trajecten.

9.30 uur - voorbereiden gesprek

Straks heb ik een intakegesprek met Stefanie voor de start van een tweede spoor traject. Voor dit traject heb ik inmiddels ook het arbeidsdeskundig rapport ontvangen. Deze lees ik rustig door ter voorbereiding en schrijf enkele vragen op die ik Stefanie straks wil stellen.

10.00 uur - intake gesprek 2e spoor

Tijdens het intakegesprek vertelt Stefanie emotioneel haar verhaal. Helemaal niet erg. Het gebeurt vaak dat de start van 2e spoor traject veel teweeg brengt bij een zieke werknemer. Ik weet wat rust te brengen door duidelijk aan te geven wat het spoor 2 traject inhoudt en wat van haar verwacht wordt tijdens dit traject. Dit vindt ze fijn. Ook dat ik begripvol ben en naar haar luister. Na het gesprek maak ik aantekeningen in het volgsysteem Re-base en start ik alvast met het schrijven van het trajectplan.

11.30 uur - afspraak loopbaanoriëntatie

Met Peter heb ik al een intakegesprek gehad. Om een beter beeld te krijgen over zijn wensen en mogelijkheden heeft hij de online vragenlijsten in het kader van de loopbaanoriëntatie gemaakt. Vandaag bespreken we de uitkomsten van de WPV-test (Werkgerelateerde Persoonlijkheids Vragenlijst). Deze rapportage is een hulpmiddel bij zelfinzicht; wie ben ik? Samen lopen we de resultaten door. Peter verbaast zich dat hij zoveel persoonlijkheidskenmerken en competenties bezit. Hij benoemt dat een bepaalde competentie hem soms ook in de weg zit. Ik bespreek met hem dat achter iedere competentie valkuilen en uitdagingen kunnen schuilen. Enkele maken we inzichtelijk aan de hand van de kernkwadranten van Daniel Ofman. Peter geeft aan dat het gesprek erg waardevol is geweest voor hem. Volgende keer bespreken we de rapportages van de carrièrewaardentest (drijfveren en motivatoren) en de beroepsinteressetest.

Kernkwadranten Daniel Ofman - loopbaanoriëntatie

12.30 uur lunchbreak

Het is lunchtijd. Samen met Moniek en mijn andere collega Kjel, die er inmiddels ook is, ga ik naar buiten en loop een rondje in het zonnetje. In de tussentijd eet ik mij boterhammen op.

Loopbaancoaches Breda - People in Place

14.00 uur - voorbereiding voor een sollicitatiegesprek

Ik heb een afspraak met Rashid. Rashid heeft aanstaande donderdag een sollicitatiegesprek. Hij vindt dit spannend en wil dit gesprek graag samen voorbereiden, zodat hij zelfverzekerd en goed beslagen ten ijs komt. Rashid had van mij informatie ter voorbereiding ontvangen, zoals “Hoe maak je een goede Elevator Pitch”. Dit heeft hij netjes uitgewerkt. We bespreken het samen en schaven het hier en daar nog bij. Wanneer hij aanstaande donderdag de vraag krijgt “Vertel `ns wat over jezelf”, dan heeft hij daar een goede pitch voor. Rashid verlaat vol vertrouwen de gespreksruimte en heeft zin het sollicitatiegesprek.

15.00 uur - allerlei voorkomende werkzaamheden

Na nog wat telefoontjes en e-mails te hebben beantwoordt, maak ik het trajectplan van Stefanie af. Deze stuur ik eerst naar haar, want ik heb haar akkoord hiervoor nodig. Daarna loop ik enkele vacaturesites na. Mijn oog valt op een interessante vacature voor Angelique, een outplacementkandidate. Deze stuur ik naar haar door. Zij reageert direct dat ze hier erg blij mee is.

16.30 uur - afronden

Ik sluit de dag af met wat notities in Re-base, werk de signalen af en rijdt vervolgens naar huis.

Morgen weer een nieuwe dag!

Zoeken