Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Outplacement Breda

De beste weg naar nieuw passend werk

Directie People in Place

Met bijna honderdduizend werknemers die dagelijks meebouwen aan onze welvaart, is Breda economisch onmisbaar voor ons land. De stad staat bekend om ondernemerschap en saamhorigheid. Toch krijg je op elke werkvloer met uitdagingen te maken. Bijvoorbeeld wanneer je genoodzaakt bent om een werknemer te laten gaan. In zo’n geval biedt outplacement in Breda uitkomst.

Wat is outplacement en wanneer maak je hier gebruik van?

Wanneer een werknemer niet langer bij jou in dienst kan blijven, kun je hen als werkgever outplacement aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld omdat de werknemer ontslagen wordt, langdurig arbeidsongeschikt raakt of er een reorganisatie plaatsvindt binnen het bedrijf. Het doel van outplacement is om de werknemer te ondersteunen bij het vinden van een passende baan buiten de organisatie.

Outplacement bij People in Place omvat verschillende vormen van begeleiding en ondersteuning, waaronder loopbaanadvies, sollicitatietraining en hulp bij het opstellen van een cv en motivatiebrief. Ook beschikken we over een netwerk aan potentiële werkgevers en over een eigen vacaturebank. Dit is heel nuttig bij de zoektocht naar een baan.

Outplacement is ook voor werkgevers belangrijk

Door outplacement aan te bieden aan jouw vertrekkende werknemer, toon je goed werkgeverschap. Je helpt de werknemer namelijk bij de soepele overgang naar een nieuwe baan buiten de organisatie. Je toont je hiermee van je beste kant en maakt jouw vertrekkende werknemer tot ambassadeur van je bedrijf. Ook laat je aan je bestaande personeel zien dat je hart hebt voor hun welzijn en hun carrière, zelfs als iemand geen andere keus heeft dan te vertrekken.

Richard en Reinier - People in Place

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Onze outplacement in Breda bestaat uit meerdere onderdelen. De intake maakt vaak duidelijk waar het zwaartepunt ligt voor die betreffende werknemer. Waar moet meer aandacht aan worden besteed en waarbij is minder ondersteuning gewenst. Bij People in Place heb je de keuze om een outplacementtraject op één van onze kantoorlocaties te doorlopen of in de natuur op Landgoed BuitenLeeft. (link naar pagina outplacement in de natuur) Hieronder vind je een korte uitleg over de modules die onderdeel uitmaken van outplacement:

Start: Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek maakt jouw medewerker kennis met onze loopbaancoach. De coach legt uit wat outplacement precies betekent en bedenkt samen met de werknemer een plan van aanpak. Dit plan wordt vervolgens ondertekend.

Onderdeel 1. Loopbaanbegeleiding

Het eerste onderdeel van outplacement is loopbaanbegeleiding. Tijdens deze fase ontdekt de werknemer samen met de loopbaancoach welke baan goed bij hen past. Er wordt daarbij gekeken naar talenten en competenties, ambities en passies, maar ook naar belastbaarheid en de thuissituatie. Op die manier wordt een evenwichtig beeld geschetst van de voorkeuren en kernwaarden van de medewerker.

Onderdeel 2. Sollicitatiebegeleiding

De tweede fase is gericht op sollicitatietraining. De medewerker krijgt hulp bij het opstellen van een professionele motivatiebrief en cv. Ook leert de medewerker hoe die een goede indruk maakt tijdens het sollicitatiegesprek en leert hij welke vragen hij kan verwachten en welke antwoorden hij het beste kan geven. Ook de elevator pitch komt aan bod.

Onderdeel 3. Jobhunting

Na de loopbaan- en sollicitatiebegeleiding is de medewerker klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Tijd om een baan te zoeken! Ook in dit stadium krijgt de medewerker hulp van de loopbaancoach. Samen zoeken ze naar passende vacatures en benaderen ze werkgevers. Soms zijn dat werkgevers in de regio van Breda, bijvoorbeeld werkgevers vanuit ons eigen netwerk of vanuit het netwerk van de medewerker. Natuurlijk wordt ook onze vacaturebank geraadpleegd. Dit proces wordt ook wel jobhunting genoemd.

Optioneel: Baanverliesverwerking

Voor veel werknemers is het psychisch zwaar om hun baan te verliezen. Het kan grote impact hebben op je zelfvertrouwen, je gevoel van zelfwaarde en je bestaanszekerheid. Bij People in Place willen we werknemers niet alleen perspectief bieden op een mooie toekomst, maar willen we hen ook ondersteunen op psychisch gebied.

Aan baanverliesverwerking wordt standaard aandacht besteed tijdens het outplacementtraject, maar sommige werknemers hebben hier extra ondersteuning bij nodig. Vanuit onze ervaring weten dat het heel normaal is om te rouwen om het verlies van een baan, maar dat het uiteindelijk ook weer goedkomt. Die gedachte geeft moed!

Outplacement Breda: kies voor People in Place

Het doel van People in Place: de juiste mensen op de juiste plek krijgen en hun vitaliteit en werkgeluk vergroten. Outplacement in Breda kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Benieuwd wat we voor jouw organisatie in Noord-Brabant kunnen betekenen? Neem dan via de button contact met ons op of bel ons op 078-6111040.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken