Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Outplacement Dordrecht

De beste weg naar passend werk

Directie People in Place

Ben jij werkgever in Dordrecht en ben je genoodzaakt een werknemer te ontslaan? Dan biedt outplacement uitkomst. Op deze pagina leggen we je uit hoe outplacement in z’n werk gaat en wat People in Place voor jouw vertrekkende medewerker kan betekenen.

Liever meteen een afspraak maken? Bel ons op 078-6111040 of kom langs voor een kop koffie aan Vissersdijk Beneden 70 te Dordrecht.

Wat is outplacement en wanneer maak je hier gebruik van?

Als een werknemer niet langer bij jouw bedrijf kan blijven werken, kun je hen outplacement aanbieden. Dit geldt in het geval van een normaal ontslag, maar ook wanneer er een reorganisatie plaatsvindt.

Outplacement heeft als doel om de vertrekkende werknemer te begeleiden naar een passende baan buiten jouw bedrijf. Je laat de werknemer dus niet in de kou staan, maar helpt hem of haar om perspectief te houden op de toekomst.

Outplacement bij People in Place omvat verschillende diensten, waaronder loopbaanadvies, sollicitatietraining en hulp bij het opstellen van sollicitatiebrief en cv. Ook hebben we een netwerk van (lokale en landelijke) werkgevers en beheren we een uitgebreide vacaturebank.

Outplacement is ook voor werkgevers belangrijk

Biedt je outplacement aan wanneer je een werknemer moet ontslaan? Dan is dat een teken van goed werkgeverschap. Je helpt je medewerker om een nieuwe uitdaging te vinden bij een andere organisatie. Je laat daarmee zien dat je zijn of haar welzijn serieus neemt. Dit creëert ambassadeurschap onder de medewerker zelf, maar ook onder je bestaande personeel.

Team People in Place

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Benieuwd hoe outplacement in Dordrecht in z’n werk gaat? Bij People in Place kun je kiezen voor een outplacementtraject bij ons op kantoor aan Vissersdijk Beneden 70, maar je kunt ook kiezen voor outplacement in de natuur op Landgoed BuitenLeeft. Hieronder ontdek je wat je van het outplacementtraject kunt verwachten.

Intakegesprek

Tijdens de intake maakt de werknemer kennis met onze loopbaancoach. De coach legt uit wat outplacement inhoudt en stelt samen met de medewerker een plan van aanpak op. Dit plan wordt vervolgens door de medewerker ondertekend.

Onderdeel 1. Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is het eerste onderdeel van het outplacementtraject. De loopbaanbegeleiding helpt de medewerker om te ontdekken welke baan bij hem of haar past. De loopbaancoach kijkt daarbij naar de talenten en competenties van de werknemer, maar ook naar hun ambities, drijfveren en motivatie voor de toekomst. Daarnaast speelt de belastbaarheid een rol. De nieuwe baan moet dus mentaal en fysiek passen bij de medewerker.​

Onderdeel 2. Sollicitatiebegeleiding

Wanneer in kaart is gebracht waar de werknemer naartoe wil in zijn carrière, volgt de sollicitatiebegeleiding. Dit is het tweede onderdeel van het outplacementtraject. De loopbaancoach helpt de medewerker om een professionele motivatiebrief en cv op te stellen. Ook geeft die hem tips voor tijdens het sollicitatiegesprek. Dit gebeurt onder meer aan de hand van rollenspellen.

Onderdeel 3. Jobhunting

Nadat de medewerker getraind is in hoe die moet solliciteren, kan de banenjacht beginnen. Ook hierbij krijgt de werknemer volop hulp van onze loopbaancoach. Ze gaan samen op zoek naar passende vacatures en benaderen werkgevers in de regio. Vaak zijn dit werkgevers die al onderdeel uitmaken van het netwerk van People in Place, maar het kan ook gaan om werkgevers uit het netwerk van de medewerker zelf.

De zwaarte per onderdeel verschilt per persoon. Niet iedereen heeft bij alle onderdelen evenveel begeleiding nodig. De coaches stemmen dit goed af met de behoefte van de werknemer.

Optioneel: Baanverliesverwerking

In onze outplacementtrajecten is altijd aandacht voor baanverliesverwerking. Soms blijkt echter dat ontslagen medewerkers hier extra ondersteuning bij nodig hebben. Door hier extra aandacht aan te besteden, wordt voorkomen dat de werknemer depressief raakt, zijn zelfvertrouwen verliest of geen perspectief meer ziet.

Outplacement Dordrecht: kies voor People in Place

Het doel van People in Place: de juiste mensen op de juiste plek krijgen en hun vitaliteit en werkgeluk vergroten. Outplacement in Dordrecht kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Benieuwd wat we voor jouw organisatie in Zuid-Holland kunnen betekenen? Neem dan via de button contact met ons op of bel ons op 078-6111040.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken