Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040
Test & Onderzoek

Loopbaantesten

Informeren loopbaantesten People in Place

Loopbaantesten staan niet op zich zelf

Loopbaantesten helpen bij het maken van de juiste keuzes in de loopbaan van een werknemer.
Werknemers krijgen antwoord op vragen als wat wil ik, wie ben ik en wat kan ik. Online vind je een overvloed aan testen die kunnen worden ingezet. Bij People in Place vinden wij dat een antwoord alleen niet voldoet. Het is belangrijk dat vragen en antwoorden op een juiste manier worden geïnterperteerd en worden vertaald naar de situatie van de werknemer. Onze loopbaancoaches helpen werknemers hier bij. Onze loopbaantesten maken vaak onderdeel uit van een groter coachingtraject. Denk aan een re-integratie-, outplacement of loopbaancoachingstraject. Op basis van de situatie van de werknemer bekijkt de coach welke testen een effectieve bijdrage kunnen leveren in het coachingtraject. Indien gewenst kunnen de loopbaantesten ook los van een coachingtraject worden afgenomen

Krijg antwoord op de volgende loopbaanvragen


Welke branches en welke functies ambieert de werknemer of past bij haar?
Een beroepeninteressetest is hiervoor een prima instrument.

Wat zijn de intellectuele capaciteiten van de werknemer?
Met een intellectuele capaciteitentest wordt duidelijk welke functies passend zijn voor de werknemer. Als het functie (opleidingsniveau) helder is, helpt dat bijvoorbeeld bij vacaturesearch.

(Hoe) voelt de werknemer zich verbonden met haar of zijn huidige werk?
Achter deze vraag kan heel veel schuil gaan en kan ook verschillende gevolgen hebben. Misschien is een werknemer al aan het solliciteren voor een andere baan, terwijl de organisatie deze belangrijke kracht niet kwijt wil. Of een werknemer is tijdelijk minder productief doordat er werk-privé een disbalans is. Ook het missen van uitdaging kan een grondslag zijn om werkplezier te verliezen. Doorgroeien of een aanpassing in het werk (jobcarving) kan dan de sleutel zijn. Zoals u ziet is dit een complexer vraagstuk en daarom zijn er meer testen voorhanden om het juiste antwoord te krijgen. Onze loopbaancoaches weten precies in welke situatie ze welke testen inzetten. Soms is één voldoende, soms worden testen gecombineerd.

Testen die wij inzetten verder inzetten zijn:

Zoeken