Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Re-integratietraject werkhervatting na uitkering

Werknemers People in Place - Brenda Moniek en Bart

Vanuit een uitkering weer aan het werk zorgt soms voor financiële onzekerheid.

Financiële onzekerheid en het niet weten waar je aan toe bent als je weer aan het werk gaat van uit een uitkering, zorgt er soms voor dat je liever niet gaat werken. Dit speelt meestal bij mensen met een Ziektewet- of arbeidsongeschiktheidsuitkering en met name als het werk in deeltijd wordt hervat.

UWV heeft daarom onderzoek laten doen naar de problemen waar mensen tegen aan lopen als zij vanuit en uitkeringssituatie weer gaan werken.

Meer aandacht voor de financiële gevolgen bij werkhervatting door re-integratiebureaus.

In het onderzoek wat UWV heeft laten uitvoeren, wordt aanbevolen tijdens het bemiddelingsproces meer tijd en aandacht te besteden aan de financiële gevolgen die werkhervatting met zich meebrengt. Re-integratiebureaus, zoals People in Place, zijn een belangrijke schakel in dit bemiddelingsproces. Onze re-integratiecoaches zijn bekend met de problematiek die financiële onzekerheid met zich mee kan brengen tijdens het re-integratieproces.

Onze re-integratiecoaches besteden aandacht aan jouw persoonlijke situatie.

Onze re-integratiecoaches weten als geen ander dat het proces van uitkering naar werk kan zorgen voor veel onzekerheid. Door de juiste mix van coaching, training en testen plus onze persoonlijke en motiverende werkwijze willen wij jou weer die zekerheid geven die jij nodig hebt. De re-integratie coaches stemmen de trajecten altijd op jou als individu af met als doel dat jij weer uit eigen kracht floreert in je loopbaan.

Handige rekentools om de financiële gevolgen bij werkhervatting in kaart te brengen.

Om meer inzicht in de financiële gevolgen van werkhervatting te krijgen, heeft UWV verschillende rekenhulpen beschikbaar gesteld op uwv.nl.

Afhankelijk van je uitkeringssituatie zijn er verschilende rekenhulpen:

Waar moet je bij werkhervatting nog meer rekening mee houden?

Naast verandering in inkomen, is er nog een aantal andere belangrijke inkomsten- en uitgavenposten waar rekening mee gehouden moet worden. Denk aan verandering in toeslagen van de Belastingdienst, (huur)subsidies, schulden, leningen en andere financiële regelingen waarmee je te maken hebt.

Onze re-integratietrajecten vanuit een uitkering.

Bij People in Place kunt je terecht voor de volgende re-integratietrajecten:

  • UWV werkfitre-integratietraject
    Een WerkFit traject heeft als doel je te ondersteunen bij het zo goed mogelijk omgaan met belemmeringen of hindernissen die je nu nog in de weg staan om de arbeidsmarkt te betreden.
  • UWV naar werk re-integratietraject
    Een NaarWerk traject heeft als doel je te begeleiden bij het daadwerkelijk (opnieuw) betreden van de arbeidsmarkt; het vinden van een passende baan.
  • 3e spoor re-integratietrajecten (WIA/WGA)
    Heb je een WIA/WGA uitkering en kun je weer aan het werk, dan helpen wij je met een re-integratietraject dat is afgestemd op jouw situatie en mogelijkheden.

Kennis maken met een re-integratiecoach bij jou in de buurt?

Heb je momenteel een uitkering en wil je weer aan het werk? Onze coaches staan je graag bij.
Wij hebben spreekuurlocaties in Dordrecht, Oud-Beijerland, Rotterdam, Delft en Breda.

Neem contact met onze op via telefoonnummer: 078 - 6 111 040 of stuur een e-mail naar secretariaat@peopleinplace.nl

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken