Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040

Burn-out preventietraining in de natuur

Margriet Knospe

Ontdek onze burn-out training in de natuur: een verfrissende aanpak voor jouw werknemers

Als bureau voor loopbaanontwikkeling begrijpen we de evoluerende behoeften van werkende professionals. Daarom zijn we verheugd om onze unieke aanpak van onze burn-outtraining in de natuur aan te bieden op het prachtige LandgoedBuitenLeeft in Delft in samenwerking met natuurcoach Margriet Knospe.

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Waarom een burn-out training in de natuur?

Achter de drukte van de stad Delft schuilt het prachtige Landgoed Buitenleeft, opgericht door natuurcoach Margriet Knospe. Onder het label BuitenWerkt helpt zij werknemers om weer sterk in hun werk te worden en hun duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Burn-outpreventie is aan de orde van de dag. Ook voor jouw werknemers is het belangrijk stress te voorkomen en zeker een burn-out, omdat het vaak een langdurig verzuimtraject kent. Onze burn-outtraining in de natuur is van onschatbare waarde. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen:

Ontsnappen aan de waan van de dag

De burn-outpreventie training in de natuur biedt een unieke natuurlijke mogelijkheid om aan de dagelijkse stress te ontsnappen. Onze Natuurcoach gaat samen met jouw werknemer op het Landgoed Buitenleeft op zoek naar rust en ruimte om te werken aan stress management.

Verfrissend perspectief

De natuur zorgt voor natuurlijk herstel. Dat is als op verschillende manieren ook wetenschappelijk aangetoond. De natuur bezit de kracht om ons denken te verruimen. In de rustige omgeving van BuitenLeeft - zonder prikkels van de werkvloer of de hectiek van de dag - kunnen werknemers onder begeleiding van een deskundige coach in de natuur frisse perspectieven ontdekken en creatieve oplossingen vinden. De omgeving waarin de coaching plaatsvindt, speelt hierin een essentiële rol.

Veerkracht en Welzijn

Tijd doorbrengen in de natuur is goed voor de geestelijke gezondheid. Het bouwt veerkracht op en bevordert het algehele welzijn van werknemers. Het helpt bovendien bij het in kaart brengen en het verbeteren van de belastbaarheid van werknemers, zowel fysiek als mentaal.

Burn out training op maat

De specifieke inhoud van een burn-out training kan variëren, afhankelijk van de behoeften van de betreffende werknemer. Er wordt aandacht besteed aan individuele behoeftes, maar ook de behoeftes binnen een groep

Het doel is echter altijd om mensen te helpen een gezondere werk- en levensstijlbalans te vinden en burn-out te voorkomen.

Werkwijze burn-outtraining

Je wernemer gaat in een periode van 3 maanden om de week een ochtend (circa 2uur ) aan het werk op het landgoed BuitenLeeft. De natuurcoach krijgt hierbij direct een duidelijk beeld van de mentale belastbaarheid van de werknemer en kan hier gericht op coachens.

Deze burn-out training omvat verschillende elementen om je werknemer te helpen bij het begrijpen, voorkomen en herstellen van een burn-out.

Hier zijn enkele belangrijke onderdelen:

Bewustwording en educatie

Preventie van een burn-out begint vaak met het begrijpen van wat een burn-out is, de oorzaken en symptomen ervan. Dit helpt mensen om te herkennen wanneer ze mogelijk gevaar lopen.

Stressmanagement

Het aanleren van effectieve manieren om met stress om te gaan is essentieel.

In de context van stressmanagement biedt onze burn out training in de natuur de volgende 6 voordelen:

1. Natuurlijke ontspanning
De rustige omgeving van de natuur kan helpen om stress te verminderen en je te helpen ontspannen. Dit kan fysieke en mentale spanning verminderen.

2. Beweging en frisse Lucht
Buiten zijn en lichte lichaamsbeweging in de natuur maken endorfine vrij, wat je humeurverbetert en stress kan vermindert.

3. Persoonlijke reflectie
De natuur biedt een stille omgeving om na te denken en je gedachten te ordenen. Dit kan je helpen om stressbronnen te identificeren en effectieve manieren te vinden om ermee om te gaan.

4. Verbondenheid met de natuur
Het ervaren van de natuur kan een gevoel van verbondenheid en rust bevorderen, wat stress vermindert.

5. Mindfulness
Natuurcoaching kan mindfulness oefeningen omvatten die je in het moment brengen en je helpen omgaan met stressvolle situaties op een meer kalme manier.

6. Persoonlijke groei
Door in contact te komen met de natuur kun je ook groeien op persoonlijk vlak, wat kan bijdragen aan veerkracht in stressvolle tijden.

Grenzen stellen

Leren om nee te zeggen en grenzen te stellen is belangrijk om overbelasting te voorkomen.

Hieronder kun je lezen hoe natuurcoaching kan bijdragen aan het stellen van grenzen:

 1. Rustige Omgeving
  De natuur biedt een rustige en inspirerende omgeving om na te denken over persoonlijke grenzen. Het helpt mensen om even weg te zijn van de dagelijkse drukte en zich te concentreren op zichzelf.
 2. Reflectie
  Tijdens sessies in de natuur kunnen mensen dieper nadenken over hun behoeften en wensen. Ze kunnen zich beter bewust worden van waar hun grenzen liggen en waarom die belangrijk zijn.
 3. Symboliek
  De natuur biedt vaak symbolen en metaforen die kunnen helpen bij het begrijpen van grenzen. Bijvoorbeeld, het zien van sterke bomen kan symbool staan voor het versterken van persoonlijke grenzen
 4. Ontspanning en stressvermindering
  natuur heeft een bewezen kalmerend effect. Het kan mensen helpen om stress te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen bij het stellen van gezonde grenzen.
 5. Zelfbewustzijn
  In de natuur zijn, ver weg van afleidingen, kan mensen helpen om dieper in zichzelf te graven. Ze kunnen ontdekken wat ze echt willen en wat hun grenzen zijn.
 6. Praktische Oefeningen
  Natuurcoaching kan ook praktische oefeningen omvatten, zoals het letterlijk markeren van persoonlijke grenzen in de natuur. Dit kan een krachtig leermiddel zijn.

Communicatievaardigheden

Effectieve communicatie, zowel op het werk als in persoonlijke relaties, kan helpen om stress te verminderen.

Hoe de natuur hierbij helpt:

 1. Rust en ontspanning:
  de natuur biedt een rustige en kalmerende omgeving. Tijdens natuurcoachingssessies kun je je beter ontspannen, wat kan helpen bij het verminderen van stress en angst die communicatieproblemen kunnen verergeren.
 2. Bewustwording:
  in de natuur zijn er veel prikkels en details om op te letten. Dit helpt bij het ontwikkelen van aandacht en bewustzijn. Hetzelfde geldt voor communicatie - bewust zijn van non-verbale signalen, toon en lichaamstaal is essentieel voor effectieve communicatie.
 3. Zelfreflectie:
  de rustige omgeving van de natuur moedigt zelfreflectie aan. Hierdoor kun je je eigen communicatiestijl en -gewoonten beter begrijpen en eventuele struikelblokken identificeren.
 4. Verbinding:
  de natuur kan helpen bij het creëren van een gevoel van verbinding, zowel met jezelf als met anderen. Dit kan zich vertalen naar meer empathie en begrip in je communicatie.
 5. Creativiteit:
  de natuur kan inspirerend zijn en creatieve denkprocessen stimuleren. Dit kan leiden tot innovatieve benaderingen van communicatie en probleemoplossing

Herstelplanning

Als iemand al een burn-out heeft, kan een plan voor herstel worden opgesteld. Dit omvat meestal een gefaseerde terugkeer maatwerk traject naar het werk. Werknemers maken dan gebruik van ons traject re-integratie in de natuur. Volg je werknemer geen re-integratietraject bij ons, dan kan deze training natuurlijk als aanvulling worden ingezet.

Levensstijladvies

Het herzien van levensstijlkeuzes, zoals hobby's en vrijetijdsbesteding, kan helpen om een betere balans te vinden. Het gedrag wat mensen laten zien bij een burn-out is meestal niet alleen om werk, maar ook om privé en het sociale netwerk. Het zogenaamde huis van werkvermogen.

Voor welke doeleinden is coaching in de natuur nog meer geschikt?

Coaching in de natuur is niet alleen geschikt voor deze burn-outtraining, maar biedt ook mogelijkheden voor:

Kennismakingsworkshop coaching in de natuur

Misschien is deze wijze van coaching je nog onbekend, maar ben je toch nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Wij hebben de perfecte manier om je op laagdrempelige wijze te laten zien wat coaching in de natuur op het Landgoed Buitenleeft voor jouw werknemers kan betekenen.

We hebben een kennismakingsworkshop ontwikkeld speciaal voor HR-professionals, leidinggevenden en bedrijfsartsen.

Voor slechts 50 euro per persoon geeft Margriet Knospe je een rondleiding op haar landgoed en zet jou (en eventueel ook je vakcollega's) aan het werk.

Je krijgt duidelijke uitleg over hoe ze haar natuurcoaching vormgeeft en welke aspecten van de natuur het mentale en fysieke welzijn vergroten.

Heb je interesse in deze workshop? Meld je dan hieronder aan. Margriet neemt contact met je op voor het maken van een afspraak.

Meer weten over People in Place en BuitenLeeft?

Wil je liever (nog) geen workshop, maar wel een kennismakingsafspraak? Dat kan natuurlijk ook. Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen spoedig contact met je op.

Wij zijn u graag van dienst

Bekijk ons team
Zoeken