Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu Zoeken Job XS 078 - 6 111 040
Werkgever

Loopbaanbegeleiding

Samen werken aan inzetbaarheid.

Inzetbaarheid of wel belastbaarheid van werknemers draagt bij aan hun gezondheid, betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling. People in Place biedt een compleet pakket om de inzetbaarheid van uw werknemers in kaart te brengen en te verhogen.

Header-inzetbaarheidwerknemer

Waarom is loopbaanbegeleiding belangrijk voor een organisatie?

Regelmatig krijgen wij vraagstukken over duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie. Niet zo gek, als je het percentage ziet van werknemers die bijvoorbeeld te maken krijgen met een burn-out. Daarnaast zijn de jongere werknemers steeds minder honkvast. Ze switchen sneller van baan, iets wat ook gevoed wordt door het huidige bedrijfsleven. Het werk wordt steeds dynamischer en moet zich continu aanpassen aan de trends en veranderingen. Dat betekent dat er voor en door werknemers een hoop verbeterd kan worden. Zeker als de pensioenleeftijd omhoog blijft gaan.

Welke vragen staan centraal bij inzetbaarheid van werknemers?

Het is belangrijk om als werkgever regelmatig inzicht te krijgen in de inzetbaarheid van personeel. Vragen die hierbij centraal kunnen staan zijn:

 • Zit iedereen nog op de juiste plek?
 • Wie moeten bijscholen of ontwikkelen?
 • Wie kan waar heen stromen?
 • Wie lijkt een te hoge werkdruk te ervaren?
 • Past de belastbaarheid van de functie nog bij de werknemer?
 • Hoe zit het met de bevlogenheid van mijn werknemers?
Loopbaanondersteuning_body

Hoe krijgt u (ex-)werknemers weer optimaal inzetbaar?

Door het aanbieden van adviezen voor nieuwe kennis, opleidingen en bijscholing(en) kunnen werknemers zich verder ontwikkelen. Loopbaanbegeleiding als vast onderdeel van het personeelsbeleid is een duurzame investering voor zowel de werkgever als de werknemer.

Wij kunnen uw organisatie en uw werknemers ondersteunen door het aanbieden van loopbaanbegeleiding. Dit wordt op maat afgestemd met de werknemer en natuurlijk ook met u als organisatie.

Modules die wij o.a. bieden zijn:

 • Loopbaan- én carrièrecheck; compleet en modulair af te nemen.
 1. Assessment
 2. Beroepsinteressetest
 3. Intellectuele Capaciteitentest
 4. Mobiliteitstest
 5. Duurzame Inzetbaarheidstest
 6. Carrière-waardentest
 7. WPV-Test

Veelgestelde vragen

 • Waarom kies ik als werkgever voor People in Place?
  • Onze begeleiding bestaat veelal uit een oriëntatie op beroepsmogelijkheden voor de werknemer bij een andere werkgever, sollicitatietraining en intensieve bemiddeling. People in Place staat voor maatwerk, waarbij we kijken naar de unieke situatie van uw werknemer. Daarbij zijn we goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving rondom de Wet Verbetering Poortwachter. Om uw werknemer goed te ondersteunen bij terugkeer in het arbeidsproces, bent u gehouden aan deze Wet. Het UWV zal controleren of u zich als werkgever aan uw verplichtingen heeft gehouden. Zo ondersteunen we u als werkgever bij een goede dossieropbouw om een UWV loonsanctie te voorkomen.

   Verder denkt een re-integratiebureau niet alleen mee met u maar ook met uw medewerk(st)er. Zo kunnen wij uw medewerk(st)er helpen met het vinden van een passende baan die aansluit bij de kennis, vaardigheden en mogelijkheden. Niet alleen het vinden van een baan, maar ook leerwerkplekken, stageplaatsen, cursussen of om- of bijscholing kunnen worden ingezet om uw medewerker van werk naar werk te helpen.

   De dienstverlening van People in Place is niet alleen zeer uitgebreid, ook is deze door DNV getoetst in het kader van Blik op Werk. Meer informatie over People in Place? Bekijk de ‘over ons’ pagina.

Na jaren in het basisonderwijs gewerkt te hebben merkte ik gaandeweg dat ik me steeds minder kon vinden in mijn werk als leerkracht.

Voormalig leerkracht basisonderwijs

Met het bespreken van de testverslagen ben ik me bewuster geworden van hoe ik in mijn werk sta en of ik dat ook echt nog leuk vindt. Ik denk dat ik met het eindverslag en de inzichten die ik heb gekregen goed het gesprek in kan gaan met mijn leidinggevende.

Loopbaanbegeleiding

Belangrijk is voor mij dat ik wil en kan blijven in mijn huidige functie bij mijn werkgever. Ook daar zijn dingen veranderd door de inzichten die ik heb gekregen. Ook onderneem ik nu diverse dingen om naast mijn baan andere dingen die mijn interesse hebben te starten.

Loopbaantraject

Deze coaches kunnen u helpen

Bekijk ons team
Zoeken