Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040
Test & Onderzoek

Assessment

De juiste werknemer op de juiste plek

Evalueren assessment

Het assessment geeft inzicht in de competenties, kwaliteiten en aandachtspunten van nieuwe of bestaande medewerkers. Ook verschaft een dergelijk assessment nog meer inzicht in het ontwikkelpotentieel van een kandidaat.

Wat is het doel van een assessment?

In het assessmentsrapport ontvangt u een helder en concreet antwoord op de, vooraf met de opdrachtgever besproken (specifieke), vragen en aandachtspunten bij de kandidaat en diens profiel. Na akkoord van de kandidaat zal het rapport worden voorgelegd en besproken met de opdrachtgever. Deze procedure is conform de richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Het is mogelijk de uitkomsten van het assessment in een persoonlijk gesprek aan de opdrachtgever(s) toe te lichten.

Wanneer wordt een assessment ingezet?

De assessments zijn gericht op twee pijlers:

  1. Individuele medewerkers; bij het selecteren van nieuw personeel, ontwikkel- of loopbaanvraagstukken en het samenstellen van succesvolle teams. Coaching en teamontwikkeling kunnen ook gebruikt worden.
  2. Bedrijven; met diensten op het gebied van Management Development. De assessments die hierbij ingezet kunnen worden zijn; cultuuronderzoeken, competentiemanagement of beoordelingssystematieken.

Werkwijze Assesment

Samen met bepalen we welke competenties en waarden van belang zijn voor de functie en/of organisatie. Vervolgens stellen wij voor een rapport op dat duidelijk leesbaar is voor de leidinggevende. Leidinggevenden zien per competentie voorbeeldvragen voor het selectiegesprek. Zo hanteert u naar kandidaten en leidinggevenden duidelijke en gelijke criteria. U voorkomt het aannemen van mensen die minder bij de functie of uw organisatie passen.

Samenwerking met professionals

People in Place is reeds lange tijd een goed adres voor assessments. Om deze dienstverlening te intensiveren zijn we een samenwerking aangegaan met Buro Nagtzaam. We kunnen uw aanvraag specifiek, maatgericht en conform het NIP regelement aanbieden voor de ontwikkeling van werknemers, teams en gehele organisaties.

Zoeken