Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu Zoeken Job XS 078 - 6 111 040
Werknemer

Re-integratie

Wij begeleiden u terug naar de (juiste) werkplek.

Bent u langdurig ziek, dan heeft u te maken met re-integratie. Omdat dit een spannende en moeilijke tijd kan zijn, is het zinvol om u professioneel te laten begeleiden (terug) naar de werkplek die bij u past.

Header-reintegratie

Re-integreren bij uw huidige werkgever (spoor 1)

Bij een spoor 1 traject keert u terug bij uw werkgever in uw eigen (aangepaste) functie of een andere functie. Preventiecoaching (terugkeercoaching) speelt hierbij een belangrijke rol.

Via de Wet Verbetering Poortwachter wordt er van u en uw werkgever verlangt dat jullie je samen met de arbodienst of gecertificeerde bedrijfsarts inspannen om u zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Hierbij wordt een Plan van aanpak opgestart. Bij ziekteverzuim van één jaar behoort er een 1e jaars evaluatie plaats te vinden. Het kan voorkomen dat er nog niet vastgesteld kan worden of en wanneer u kan re-integreren. In dit geval wordt er een re-integratie 2e spoortraject opgestart (re-integreren bij/naar een andere werkgever).

Re-integratie naar een andere werkgever (spoor 2)

Als uw huidige functie niet meer past bij uw belastbaarheid of veranderde compententies en uw werkgever heeft geen andere functie voor u binnen de organisatie voorhanden, dan bent u genoodzaakt te re-integreren bij een andere werkgever. Vaak geen fijne situatie, die ook onzekerheden met zich mee kan brengen. Onze coaches begeleiden u optimaal tijdens dit zo gehete tweede spoor traject. Wij begeleiden u niet alleen bij het vinden van een passende baan, maar ook zorgen we dat u weer sterk in u schoenen staat om te gaan solliciteren.

Dit vindt plaats in twee fases:

  1. Persoonlijke ontwikkeling: coaching en training in wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik;
  2. Actief zoeken naar een baan en het ontwikkelen van de juiste vaardigheden middels o.a. sollicitatietrainingen en onze vacaturebank JobXS.

Re-integratie vanuit een WIA-uitkering (spoor 3)

Komt u in aanmerking voor een WIA-uitkering en is uw oud-werkgever eigen risicodrager, dan kunnen wij u ondersteunen in het hervinden van een baan passend bij uw capaciteiten. Het contact loopt dan veelal via een verzekeringsmaatschappij.

Uw werkgever kan op drie manieren eigen risicodrager zijn:

  • Eigen risicodrager bij arbeidsongeschiktheid (voor de WGA)
  • Eigen risicodrager bij ziekte (voor de Ziektewet)
  • Eigen risicodrager bij werkeloosheid (voor de WW)

Gespecialiseerde re-integratietrajecten.

Er zijn re-integratietrajecten, waar gebaat is bij een re-integratiecoach met een bepaalde specialisatie.

Denk aan re-integratietrajecten voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). People in Place heeft experts op dit gebied die werknemers met NAH op een juiste manier kunnen begeleiden.

Een ander voorbeeld is de locatie waar de re-integratietrajecten plaatsvinden. Misschien bent u wel gebaat bij re-integratie in de natuur. Daarvoor heeft People in Place een samenwerking met Buiten Werkt in Delft. Hier kunt u op het Landgoed Buitenleeft uw belastbaarheid (fysiek en mentaal) vergroten en wordt daarbij begeleid door een expert op dit gebied.

Werken met niet aangeboren hersenletsel Re-integreren in de natuur

Wat is de Wet Verbetering Poortwachter?

Binnen De Wet Verbetering Poortwachter zijn voor re-integratie richtlijnen vastgelegd. Volgens de wet wordt er een plan van aanpak opgesteld, dat gericht is op de terugkeer in het arbeidsproces. UWV kent tevens richtlijnen voor aangepast eigen werk of ander passend werk binnen uw bedrijf.

Wij ondersteunen u bij de uitvoering hiervan en de vertaalslag te maken van de complexe regelgeving naar uw situatie.

Wat zijn de regels en verplichtingen bij ziekte vanuit Rijksoverheid?

Deze coaches kunnen u helpen

Bekijk ons team
Zoeken