Wij gebruiken cookies. Akkoord
Menu Zoeken Job XS 078 - 6 111 040
Werknemer

Vertrouwenspersoon

Objectief, onafhankelijk en oplossingsgericht.

U kunt op uw werk met agressie, geweld, pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie of integriteitsschendingen te maken krijgen. In dat soort situaties is het fijn als u terecht kunt bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon.

Header-vertrouwenspersoon

In welke situatie een extern vertrouwenspersoon?

People in Place biedt uw werkgever de mogelijkheid om gebruik te maken van een extern vertrouwenspersoon. Als u of uw collega's te maken krijgen met agressie, geweld, pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie of integriteitsschendingen, is het namelijk fijn om bij een externe onafhankelijk partij terecht te kunnen i.p.v. bij iemand binnen de organisatie. U kunt uw werkgever hierom vragen (eventueel via de Ondernemingsraad).

Voor wie is de vertrouwenspersoon?

Als uw werkgever gebruik maakt van een vertrouwenspersoon, dan mogen alle werknemers daar gebruik van maken ongeacht de contractvorm, kortom:

  • Vaste medewerkers;
  • Ingehuurd personeel;
  • Uitzendkrachten;
  • Tijdelijke medewerkers;
  • Medewerkers met 0-uren contracten.

Wat is de werkwijze bij een vertrouwenspersoon?

Door de rol die de vertrouwenspersoon heeft, is deze een laagdrempelige gesprekspartner. De vertrouwenspersoon vangt u op, begeleidt u in de volgende stappen en ondersteunt u zo veel mogelijk.

Mocht uw werkgever gebruik maken van onze externe vertrouwenspersoon en u heeft te maken met een vervelende kwestie dan kunt u dit direct melden bij de vertrouwenspersoon via één centraal e-mailadres. Binnen drie dagen krijgen u reactie van de vertrouwenspersoon. Na telefonisch of schriftelijk contact maakt de vertrouwenspersoon zo nodig een afspraak met u voor een 1 op 1 gesprek. Indien nodig, volgen meerdere gesprekken.

Zoeken