Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040
Nieuws & Artikelen

Artikel | De stappen naar nieuw werkgeluk.

27 oktober 2020

Artikel | De stappen naar nieuw werkgeluk.

5_stappen_naar_nieuw_werkgeluk

Inleiding

Waar sta ik, wat kan ik en wat wil ik. Wij vinden dat deze vraag altijd centraal moet staan. Of het nu gaat om loopontwikkeling, re-integratie of outplacement. Onze ervaring is dat dit kan resulteren in verrassend nieuwe inzichten. En vaak is het fijn om een bevestiging te krijgen wat je al dacht.

We merken ook dat de rode draad om werknemers te kunnen helpen naar nieuw werkgeluk bijna altijd het zelfde is. Alleen de stappen die zij daarin moeten ondernemen zijn per persoon verschillend. Eigenlijk wel logisch, want iedereen heeft zijn eigen unieke eigenschappen, drijfveren en behoeften.

De rode draad

Om iemand te kunnen helpen bij zijn of haar hulpvraag is het belangrijk een goede mix van diensten aan te bieden. Diensten die elkaar aanvullen en versterken. Alleen een online test invullen om te kijken waar je staat of wat je kan is onvoldoende. Dat vinden wij tenminste. Een computer heeft namelijk niet met jou kennis kunnen maken. Persoonlijke begeleiding en coaching speelt bij ons dan ook een cruciale rol. Of het nu op locatie is of via videobellen. Wij zien de beste resultaten en inzichten voortkomen uit de ideale mix van persoonlijke coaching en begeleiding, (online) testen, praktijkopdrachten (huiswerk) en E–learning modules.

5 fases

De 5 fases naar nieuw werkgeluk zien er als volgt uit:

  1. Van baanverlies naar baankans;
  2. Een kijkje in de spiegel;
  3. Zicht op de arbeidsmarkt;
  4. Jobhunting;
  5. Nazorg.

Iedere werknemer doorloopt deze fases. Alleen de grote of zwaarte van de hulpvraag kan per fase heel anders zijn. Om een duidelijk beeld te krijgen welke ondersteuning het meeste resultaat zal opleveren zetten wij, in deze rare tijden, een gratis adviesgesprek in. Hierdoor weten we precies welke stappen per fase doorlopen moeten worden en welke stappen we dus ook eventueel kunnen overslaan.

Van baanverlies naar baankans.

Wij kunnen ons voorstellen dat het verliezen van een baan veel emoties en onzekerheid met zich mee kan brengen. Het is belangrijk dat men weer naar de toekomst kan kijken. Gedurende deze fase helpen wij werknemers de focus op baanverlies om te zetten naar de focus op baankansen. Staat iemand al met beide voeten in het nieuwe avontuur, dan kan hij of zij deze fase ook weer zo uitstappen.

Een kijkje in de spiegel

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? De antwoorden op deze vragen vormen de basis van de zoektocht naar een nieuwe baan. In deze fase kijken we naar de huidige (privé) situatie, talenten en ontwikkelmogelijkheden. Maar ook van wat voor soort functie iemand nu daadwerkelijk gelukkig wordt.

Zicht op de arbeidsmarkt

Nu we meer zicht hebben op de persoon zelf, kunnen we gaan kijken welke plek op de arbeidsmarkt een “Perfect Match” is. Welke branches, organisaties en functies passen? Hierbij stellen wij ook de vraag: “Waar liggen de meeste baankansen”? Op basis hiervan stellen wij een persoonlijk arbeidsmarktprofiel op.

Met deze gegevens ben je in staat een uitmuntend cv en motivatiebrief te maken.

Jobhunting

In deze fase gaan we samen op “jacht” naar een nieuwe baan. We gaan aan de slag met het (nieuwe) cv, onderscheidende motivatiebrief, de sollicitatietraining, een elevator pitch en de inzet van social media. Daarboven op:

  • Maken wij zoekprofielen aan voor het vinden van de beste vacatures in JobXs pro. Hierbij is 1 op 1 (online) contact met de coach;
  • Leren werknemers vacatures analyseren als de beste: past dit bij mij en hoe reageer ik op deze vacature?;
  • Bieden wij de mogelijkheid voor een professionele profielfoto en een sollicitatievideo;
  • Wordt het profiel - indien gewenst - opgenomen in de kandidatendatabase op onze website.

Nazorg

Na afloop van het traject is men aan de slag bij de nieuwe werkgever. Is er behoefte om tijdens het begin van je nieuwe job nog ondersteuning te krijgen dan kan dat. Heb je nog vragen, staat de coach nog altijd klaar.

Gratis advies gesprek

Ben je werkzoekend en wil je graag een gratis advies gesprek?

Stuur een e-mail naar onze loopbaanexpert Reinier van der Hel via reinier@peopleinplace.nl

Zoeken