Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040
Nieuws & Artikelen

ARTIKEL | Re-integreren vanuit thuis. Hoe draagt u daar zorg voor?

22 september 2020

Re-integreren vanuit thuis. Hoe draagt u daar zorg voor?

Beeld_artikel_re-integrerenvanuithuis

Re-integreren vanuit thuis. Hoe draagt u daar zorg voor?

Auteur: Edwin Verheul - Commerieel Manager en Loopbaancoach bij People in Place.

Re-integreren vanuit thuis. Hoe draagt u daar zorg voor?

‘Thuiswerken blijft de norm’ is de boodschap van het kabinet. Hoewel er veel onrust ontstaat hoe vrije tijd vormgegeven moet worden in deze vreemde tijd van COVID-19, is thuiswerken nog alom geaccepteerd als beste oplossing voor de huidige situatie. Het lijkt ook een gemakkelijke oplossing: digitale middelen maken werken op afstand toegankelijk en op afstand werken wordt geaccepteerd als norm. Maar wat als je juist op zoek was naar een weg terug van huis naar kantoor? Hoe geef je vorm aan re-integratie als de integratieplek – het kantoor - virtueel is geworden?

Home of Office?

Dat het huis niet alleen een thuis, maar ook een werkplek is geworden, is niet voor iedereen gemakkelijk. Werknemers die door stress, burn-out of andere issues uitgevallen zijn, maken niet zo gemakkelijk de opstart vanuit ‘home’ naar ‘home office’. Hoe los je op dat persoonlijk contact uitgesloten is? Hoe coach je vanachter een webcam als je ziet dat een fysieke schouder bieden iemand veel beter zou doen? Hoe help je in het algemeen iemand vanuit een positie buiten de dagelijkse werkzaamheden weer in de flow van het kantoorleven?

Virtueel re-integreren: bestaat dat?

People in Place heeft veel kennis op het gebied van vitaliteit van werknemers en re-integratie. Maar wellicht nog belangrijker: ze kunnen razendsnel schakelen in het bedenken van een oplossing voor hun klanten. Een oplossing waar direct op ingespeeld is, zijn de corona-proof spreekuurlocaties. Zo kan in ieder geval de specifieke vraag per cliënt worden gewaarborgd in een face to face opzet. Daarnaast is er gekeken naar fysieke plaatsen en ruimtes die 1,5 meter afstand in achting nemen, maar die toch de één-op-één werkwijze mogelijk maken. Dat is gelukt in een bijzondere, unieke omgeving in een prachtige setting, waar meer trajecten op veilige afstand kunnen plaatsvinden. Zowel 1e als 2e spoortrajecten zijn mogelijk.

Webcam tot webcam?

People in Place is trots op het feit op de oplossing die ze kan bieden in deze tijd die een beroep doet op de vitaliteit van zowel de werknemer en de flexibiliteit van de werkgever.

Ik ben als coach en manager erg benieuwd hoe u uw re-integratie heeft vormgegeven. Of heeft u ze uitgesteld? In dat laatste geval ben ik ook nieuwsgierig naar uw beweegredenen. Hoe houdt u rekening met de eisen van bijvoorbeeld het UWV of speciale wensen van uw werknemers. Misschien is het tijd voor een gesprek van webcam tot webcam. Of kan ik zorgen voor een gesprek op de bijzondere locatie…

Kijk voor projectinformatie op www.peopleinplace.nl/buiten-werkt-beter

Zoeken