Menu Zoeken Coaching in de natuur 078 - 6 111 040
Nieuws & Artikelen

Op zoek naar een nieuwe baan, maar even de weg kwijt?

11 december 2018
smartphone-623722
image
smartphone-623722[1]
image_1
smartphone-623722[1]_1

Wist je dat focus een continu proces is?

Voor het vinden van een nieuwe baan is focus belangrijk. “Focus op je doel”, “Visualiseer je doel en je komt er wel”, is wat vaak gezegd wordt. En zoals we weten, clichés zijn er niet voor niets, er zit een kern van waarheid in

Helaas, niet alles is maakbaar.

Hier wil ik toch een kanttekening bij plaatsen; het suggereert namelijk een grote mate van maakbaarheid van de situatie. Volgens mij is het leven niet altijd maakbaar, bepaalde situaties overkomen je. Je hebt er geen invloed op. Dat heeft te maken met externe factoren, maar ook met factoren in de mens die op onbewust niveau spelen.

Wat helpt als je de focus even verliest?

Wat kun je doen wanneer je je in een soortgelijke situatie bevindt op dit moment?

1. Doel: weer weten waar je blij van wordt?

Begin bij het begin en bedenk wat je altijd leuk vond om te doen. Welke activiteiten deed je bijvoorbeeld als kind het liefst? Was je altijd aan het knutselen of tekenen? Of hield je van zingen? Speelde je het liefst buiten? Waar werd je nu echt blij van? En kun je een bepaalde lijn ontdekken in de dingen die je graag deed? Probeer eens aansluiting te zoeken bij het kind in jou door te doen wat je als kind het liefste deed. Meestal geeft dat wat je als kind het leukst vond om te doen, een goede indicatie voor wat echt bij je past.

2. Scherpstellen: je passies weer inpassen in je leven.

Wanneer je hier een duidelijk beeld bij hebt, kun je vervolgens gaan bedenken hoe je dat op dit moment in je leven vorm zou kunnen geven. Misschien kun je een cursus boetseren volgen, een tekencursus of je kunt je bij een koor aansluiten?

3. Vastleggen.

Denk daar niet te lang over na, doe het en merk hoe dit je ontspanning zal geven!

Deze ontspanning is als brandstof waardoor je weer in beweging kunt komen. Helpend is ook wanneer je je bedenkt dat deze eerste stap, waarvan je misschien denkt dat het je niet dichter naar je doel brengt, een onderdeel van je koers is! Je koers is een pad, alle stappen zijn even belangrijk!

Het Werkfit traject

Speciaal voor mensen in met een UWV-uitkering die weer aan de slag moeten, bieden wij het Werk Fit traject. Met het Werk Fit traject stomen wij je klaar om de arbeidsmarkt te betreden. Hierbij focussen wij ons op de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Interesse? Kijk snel verder voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak.


Meer informatie over onze Werkfit en Naar Werk trajecten

Zoeken