Thuis op 't werk
Voelen jouw werknemers zich thuis op het werk? Bied jij een werkomgeving waar je werknemers het beste uit zichzelf halen? Is jullie organisatie een plek waar werknemers tot hun recht komen met hun persoonlijke eigenschappen en vaardigheden? Is het een plek waar ze met veel plezier naar toe gaan? Dat is wel wat wij bij People in Place ambiëren. Het is namelijk dé manier om het beste uit de mensen binnen jouw organisatie te halen.
Werknemers die lekker in hun vel zitten, zetten net dat stapje extra. Ze denken en ontwikkelen mee met de organisatie. Je krijgt meer betrokken en loyale werknemers die samen zorgen voor een hogere productiviteit, betere kwaliteit, minder verzuimkosten, lagere wervingslasten en minder verloop.
Om zo’n fijn werkklimaat te creëren moeten de werkgever én de werknemer beiden in staat zijn de juiste beslissingen te nemen rondom welzijn, loopbaanontwikkeling en onverhoopt verzuim. Wat hebben jouw (zieke) werknemers nodig en wat heb jij als organisatie nodig? Wat past wel en wat past niet? Waar kunnen jullie veranderen, ontwikkelen en elkaar handvatten bieden? Hoe zorgen jullie samen voor de juiste weg naar “thuisvoelen op het werk”?
3 punten van aandacht bij het behouden van goede werknemers
Werknemers behouden - en in het bijzonder goede en gezonde werknemers - wordt steeds belangrijker voor organisaties. Helaas lukt dat niet altijd.
Ten eerste merken we met zijn allen dat door onze drukke, dynamische maatschappij en grillige economie het verzuimpercentage een punt van aandacht blijft. Niet alleen vanwege fysieke beperkingen. Juist mentaal verzuim neemt een vogelvlucht. Werknemers zijn vaak in de zogenaamde werktrein gestapt en boemelen maar door. Ze gaan mee in de waan van de dag. Voor zowel de leidinggevende (die is immers ook een werknemer) en werknemers is het belangrijk bewust te worden van hun gedrag in hun werk.
Ten tweede zijn je werknemers en de organisatie constant in beweging en hierdoor kan scheefgroei ontstaan in enerzijds talenten, vaardigheden en ontwikkeling van de medewerker en anderzijds de ontwikkeling van een functie en/of organisatie. Hierdoor kunnen werknemers overbelast raken of juist onderbelast. Voor beide geldt dat dat het werkplezier vermindert, terwijl werkplezier juist een steeds belangrijkere rol speelt bij werknemers voor mentaal welzijn: doen wat je leuk vindt.
Tot slot is er een grote groep werknemers die niet zo honkvast is. Als het werkplezier afneemt zijn ze snel geneigd over te stappen naar een andere baan, zonder het gsprek eerst in de organisatie aan te gaan.
8 voordelen van optimaal vitale werknemers
Werknemers hebben continu de juiste zorg en aandacht nodig om te blijven bloeien. Waar staan je werknemers fysiek en mentaal en wat wil je als organisatie voor hen betekenen? En wat willen en kunnen zij voor de organisatie betekenen. Uiteindelijk draagt deze zorg bij aan een win-win situatie voor werkgever én werknemer.
Optimaal vitale werknemers:
- zijn meer gemotiveerd;
- zijn productiever;
- leveren meer kwaliteit;
- verzuimen minder;
- zijn loyaler;
- zijn winstgevender;
- versterken de bedrijfscontinuïteit;

4 werkgebieden
Onze deskundige coaches helpen je organisatie optimaal vitale werknemer te krijgen bij:
- Loopbaanontwikkeling;
- Verzuimpreventie;
- Re-integratie;
- Outplacement.